KOBİ Değer Kredisi 2’nin KOBİ’ler tarafından olumlu olduğunu belirten NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, hazine garantili paketin 25 milyar lira destekli olmasının KOBİ’lere nefes aldıracağını bildirdi.

NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş açıklamasında şunları kaydetti: “KOBİ Değer Kredisi 1’in daha küçük ölçekli işletmelere çıkmasından sonra 2. Paketin herkesi kapsaması ve bütçenin fazla olması, ödeme şartlarının kolaylığı ve faiz oranlarına bakıldığı zaman KOBİ’lerin birçok ihtiyacını karşılayacaktır.

Yakın zamanda çıkması planlanan Ahiler ve KOSGEB KOBİ destek projelerde, şehrimiz de faaliyet gösteren KOBİ’lerin makine teçhizat konularında ki ihtiyaçlarını karşılayacağı düşüncesindeyiz.

Yakın zamanda açıklanan İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında; işverenler, Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için, 3 ay boyunca SGK priminin ve verginin yanında ücret de ödemiyor. Devamındaki 9 ay boyunca SGK primleri ve vergiler devlet tarafından ödenmesi firmaları rahatlatacaktır.

Şehrimizde faaliyete başlayan Ürgüp Gümrük Müdürlüğünden yapılan ihracatlarımızın ara masraflarını en aza indirmek ve karlılığını da artırarak, dış pazara olan açılımların artacağı ve ihracat teşviklerine yönelik bölgemizde özel desteklerin olması gerekmektedir.”