İstanbul´da yaşayan Nevşehirli bürokratların bir araya gelerek kurduğu Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tekin başkanlığındaki heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver´i makamında ziyaret etti.

Nevşehir´de önce Vali İlhami Aktaş´ı ziyaret eden NEVBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tekin başkanlığındaki heyet, daha sonra Nevşehir Belediyesi´ne geçti.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar, Ceza Hukuku uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen, işadamları Dr. Doğan Birgül ve Yaşar Köybaşı´nın da aralarında bulunduğu heyeti kabul eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kişilerin doğdukları toprakla ilişkisini kesmemesinin ciddi bir örneğini oluşturan bürokrat ve işadamlarının bu anlamlı çalışmalarının her zaman takdirle karşılanacağını ifade eden Ünver, dinimizde de Sıla-i Rahim´in önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Nevşehir´de 13 yıldan beri belediye yatırımlarına ilişkin bilgiler de veren Ünver, 8 i köklü olmak üzere 20 farklı topluluğun yüzyıllar boyu barış ve  dostluk içerisinde yaşadığı bu toprakların dünyanın ortak kültürel miraslarından biri olduğunu hatırlattı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak halen Nevşehir Kalesi civarında toplam 4600 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alandaki temizleme çalışmalarına ilişkin olarak da heyet üyelerine ayrıntılı bilgiler aktardı.  Ünver, bu kapsamlı çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Nevşehir´in turizm potansiyelinin tahminlerin üzerinde artacağını, bunun da bölgesel anlamdaki kalkınmanın daha üst düzeylere ulaşmasında önemli bir unsur olacağına inandığını kaydetti.

NEVBİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Başakşehir ilçe Kaymakamı Kazım Tekin´ de  geçmişin gizli kalmış kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkartılması yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, bu yöndeki çalışmaların oldukça  heyecan verici olduğunu dile getirdi . Nevşehir Belediyesi´nin şehrin gelişimi anlamındaki çalışmalarını da görmekten mutluluk duyduklarını vurgulayan Tekin, Nevşehir Belediyesi´nin bilimsel anlamdaki yayınlarını da büyük bir ilgi ile takip ettiklerini  sözlerine ekledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver daha sonra ziyaretin anısınaNEVBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tekin başta olmak üzere heyet üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.

NEVBİAD yöneticileri daha sonra Nevşehir Belediyesi girişinde bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.