İçişleri Bakanlığı, Dernekler Daire Başkanlığı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir İl Dernekler Müdürlüğü Kabsamında olan "Aile İçi Şiddetin Topluma Zararları " proje kapsamında hibe aldı.

Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı, İçişleri Bakanlığından aldıkları hibe projesi ile ilgili proje süresinin bir yıl devam edeceğini belirtti. Nevşehir Kadın Derneğinin Yürüteceği projenin destekçisi Sivil toplum Kadın dernekleri, Nevşehir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi(NÜKCAM) Nevşehir Merkezde ve kazalarında yürütüleceğini belirten proje koordinatörü ve Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı, “Aile içi Şiddetetin toplumsal problemlere neden olmakta Aile içi şiddet çoçukları çok etkileyerek ailelerinden ve arkadaşlarından uzaklaşmakta gelir düzeyi az olan aile bireyleri Şiddete başvurmaktalar, Genç ve eğitimsiz annelerin çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz olması Şiddete neden olmakta; kız çocuklarının fiziksel gelişimleri tamamlamadan evlenmeleri toplumsal bir yara olarak karşımıza çıkmaktadır projemiz.

Bu sorununun çözümü ve engellemesi amaçlanmaktadır. Aile içi Şiddetin zararları Aile ilişkilerinin Büyük ölçüde bozulması na,Ailenin duygusal temelini oluşturan Sevgi,saygı,güvenin yerini nefret,kaygı,ve korku gibi duygulara yol açan bir olgudur.Evden Kaçma evi terk etme ,aile içi şiddet Gençlerin ve Çocuklar Uyuşturucu kullanmalarına kötü insanlarla arkadaşlık kurarak hem eğitimini bırakmakta ve ailelerini zor duruma düşmekteler Cinsiyete dayalı zihniyet kalıpları değişmeyen kişiler şiddete uygulamakta ,gerek maddi olanaksızlıklar,kırsal kesimde kız çocuklarının ev de işçi olarak çalıştırılmakta , eğitimden alıkonmakta, aile içi Şiddet Erken yaşta evliklere yol açmakta, Ayrıca,aileler Boşanmakta çocuklar sahipsiz kalarak sokak çocukları olmaktalar.

Aile içi şiddetten de Kız veya erkek çocuklar sorunu dışarıda aramakta kız çocukları sevgiyi, iyiliği ilk karşılaştığı kişide aramakta bu nedenle eğitimsiz ve şiddet uygulanan ailenin yetiştirdiği çocuklardan topluma iyi bir nesil olmamakta Ve böyle yetiştirilen çocuklar çevresine vatanına milletine de zarar vermekte,bu toplumu düzeltmek hepimizin görevidir, Proje Nevşehir Merkez de mahallelerde ve ilçelerde eğitim amaçlı yapılacak Nevşehir´de ve İlçelerinde Yaşanan Aile İçi Şiddetin Azalması,Çocukların Eğitim Hayatlarının Devamını artırmak, Şiddeti aza indirilmesi sağlanacak, Ailelerin Boşanmamalarının önlenmesi,kız çocukların okumaları ve aileleri yanında olması sağlanacak, Aile içi Şiddet gören Kadın,kız çocuklarının nereye gidecekleri ve baş vuracak yeleleri Bilmemeleri nedeni ile kanuni haklarını aramaları sağlanacak.

Çocuklarda saldırganca Davranışların arttığı sürekli sinirli tedirgin olmalarının giderilmeleri için eğitimler verilecek, AİLE İçi Şiddet gören kadın ve kız çocuklara yönelik ulaşılabilir koruyucu hizmetlerin düzenlenmesi,uygulanmasını sağlanması için İlgili yerlere ulaşılmasını Sağlamak Kadın ve kız çocukları için gerekli olan sosyal çevre hakkında bilgilendirme

sağlanacak. Çocukların fiziksel ve duygusal olarak örselenmesi konusu bu gün her toplumda yaygın olarak görülmekte olup bu durumu en aza indirmek. Aile içi şiddetle mücadele konularında yasal düzenlemeler yapılması ve uygulamadaki aksaklıkları ortadan kaldırılması eğitimleri verilecek.

Aile içi şiddeti doguran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışlar ın ortadan kaldırılması amacı ile toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamasına çaba gösterilecek Kadının soysa ekonomik kanunun güçlendirilmesine yönelik düzenlemelerini Uygulanması için gerekli çalışmalar yapılacak Dünyanın ve Türkiye´nin, Toplumun Kanayan bir yarası olan Aile içi şiddetin İl ve ilçelerde araştırmalarımızda, saha çalışmalarımızda, Bir çok ailenin aile içi şiddetten Boşandığı,ve çocukları sokak çocuğu ve madde bağımlıları olarak karşımıza çıktı kız çocukların çocuk yaşta evlenip biri elinde biri kucağında baba yuvasına dönerek yine şiddete maruz kalan küçük anneler çaresizlilerini gördük Aile İçi Şiddet fazlalığı Nevşehir´de sayılı illerin içine girmekte.

Projemiz Nevşehir´de ve ilçelerinde farkında lığı oluşturup, toplumu bu konuda bilgilendirerek Eğitimler sonucunda gelecekte daha sağlıklı toplumlar oluşturmaktır. Ayrıca bilgisizliğin doğurdu genç ve eğitimsiz annelerin çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz olması gelecekte sağlıksız toplumların oluşturmasını önlenerek sağlıklı bilinçli toplumlar oluşturmak .

Bu sebepten ötürü aile içi şiddetin çözümleri aranacaktır. Nevşehir Mahalleleri ve İlçelerinde Nevşehir Valiliği, Nevşehir il ve ilce Kurum ve kuruluşların İl ve ilçe Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü İl ve ilçe Milli eğitim Müdürlüğü destekleri ve,katılımı mahallelerden, imam, muhtar, rehber hocalar, okul müdürü ve kadınlarla sivil toplumlarla iş yapılarak Eğitim ve atölye çalışmaları sonunda Nevşehir Üniversite Kadın ve Çocuk Araştırma Merkezi (NÜKÇEM) tarafından değerlendirilerek Kamu kurum ve kuruşları, Kamuoyunu ve basınla paylaşılacaktır.

Nevşehir Valiliği Kadın eşitlik birimine rapor sunulacak.Ayrıca Eğitmenlerimiz, Doktor, Avukat, psikolog Yrd.Doç.lerden oluşan Eğitmenlerimiz olacak. İçinde Yaşadığımız toplumun bütün bireylerine ve aileye zarar veren kadına yönelik şiddetin artık hayatımızdan tamamen çıkması için devlet,özel,sektör,sivil toplum kuruluşları ve tek tek fertler olarak gelin birlikte mücadele edelim” dedi.