Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Arı, burada yaptığı açıklamada 21 aydır sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden ayrılmadığını söyleyen Arı, itibar suikastı yapıldığını söyledi.

Arı, şöyle konuştu:

“Geçen 21 ayda akıl ve vicdan sahipleri şahittir ki çalıştık, iş ürettik. Hiçbir şeyi bahane etmedik. 21 ayda bu süreçte 5 yıllık hizmeti yaptık. Bu 21 aylık süre içinde geceleri uyku uyumadım. Verilen emanete layıkıyla sahip çıkmazsam tek kuruşuna halel getirirsem diye. Ne olursa olsun haktan asla kopmayacaksınız dedim bütün mesai kardeşlerime. Arkadaşlar asla bu şehrin tek kuruşuna göz dikerseniz sizleri şehre rezil ederim dedim. Bu süreçte bunu asla yapmadık.

Belediyenin de borcu 89 milyon lira idi. Bu kadar hizmet ve salgın olmasına rağmen borç 50 milyona inmiştir. Bizden sonra gelecek arkadaşın hizmet etmesi için önü çok açık.

Finansal yapısı güçlenmiş, personeli gecesine gündüzüne katan birt hale gelmiştir. Neden istifa ediyorum peki. Ben 45 yaşındayım ve bu kardeşinize şehre feda edeceğim demiştim. Evet gerçekten de feda oldum. 18 aydır yumuşak yatakta vallahi tallahi yamadım. Bu tempoyla çalışırsanız artık belli bir yerden sonra fiziğiniz ve psikolojimiz bunu kaldıramaz hale geliyor.

Üzerimde öyle bir ağırlık ve vebal var ki. Sağlığımı düşünmek zorundayım. Bu nedenle tamamiyle sağlık sorunları nedeniyle 21 aydır onurla şerefle hizmet ettiğim Nevşehir belediye başkanlığından istifa ediyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde ve izindeyim. Kimsenin bundan fitne fesat çıkarmasına asla müsaade etmeyeceğim. Ortada fol yok yumurta yokken belediye başkanı arayanları da Allaha havale ediyorum.

Bu kardeşiniz tek kuruş boğazımdan aşağı inmişse Rabbim benim boğazıma durdursun ve bugün canımı alsın. Bu şehri aldığımız ve getirdiğimiz ortam ortada. Keşke tedavimizi belediye başkanı olarak sürdürme imkanımız olsaydı. Bu şehirde yaşayacağım, evim de bu şehirde. Sakın hiçbir kardeşimiz gider de özleriz demesin.

Bu şehrin fakirinin kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edin dedim.

Bütün kısıtlı imkanlarımıza rağmen sokakta vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. İçimde ukde kaldı keşke Nevşehir Belediyespor’u da şampiyon yapabilseydik.

İkincisi de sanayi ile alakalı söz veriştim. Eşim Melek Hanım kendi kredi kartından 970 mont aldı. Ben genel merkezimle görüşüyorum istifam yok niye başka işlerin peşinde geziyorsunuz. Ben Ak Partiliyim ölene kadar cumhurbaşkanımızın sırtından yük alamaya devam edeceğim. Peki bir ilçe başkanı benimle ilgili paylaşım yapar da neden tehdit edersiniz.

Davama ve partime sonuna kadar sadakatliyim. Benim inandığım din ve Allah, bana kul hakkıyla gelmeyin diyor. Ben de kul hakkına girerim sağlık sorunlarımdan dolayı bırakıyorum. Şubat ayında ihracat yapan ilk belediye ünvanını kazanacak inşallah Nevşehir belediyesi. Biz kaldığımız yerden salığımıza kavuşuğ kaldığımız yerden başlayacağız. Sakın ola itibar suikastine kimse kalkmasın hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Basın toplantısın bazı vatandaşlar başkan bizi bırakma diye seslenirken, bazı vatandaşlar da göz yaşlarına hakim olamadı.

Basın toplantısına belediye başkan yardımcıları, Rasim Arı'nın eşi Melek Arı, belediye personelleri ve çok  sayıda vatandaş katıldı.

Rasim Arı'nın sosyal medya hesabından bir de video paylaşıldı.