AK Parti 3. Yerel Yönetimler Toplantısında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’in tarihsel süreçte, birçok uygarlığın yaşadığı ender şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Nevşehir, dünya harikası, doğal güzellikleri ile eşsiz bir şehir. Ayrıca yeraltı şehirleri, kaya oyma evleri, kiliseleri, manastırları, Osmanlı ve Selçuklu evleriyle de çok değerli bir tarih şehri. Bu nadide şehrin belediye başkanı olmaktan büyük onur ve gurur duymaktayım.” dedi.

Arı, “Bir hayalimiz var” sloganı ile çıktıkları yolda çevresiyle uyumlu bir turizm kenti ve marka şehir olma yolunda, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, şehrin yaşam kalitesini artırmak, saygın bir dünya kenti haline gelmesine katkı sağlamak adına; yerel hizmetleri adaletli, nitelikli, değer üretmeye yönelik, verimli, eşitlikçi ve etkili bir yönetim anlayışı ile sunmak” misyonu ve “Bölgemizin kaynaklarını yine bölgemiz insanlarına sunan, örnek bir sporcu, kadın ve genç dostu, hizmet-hürmet odaklı marka ve model bir belediye olmak” vizyonu ile şehirde pek çok yatırım çalışmasını hızla başlattıklarını söyledi. 

Bölgenin turizm sektöründeki payını büyütmek, Nevşehir’i bu bölge içindeki turizm hareketinin merkezi konumuna getirmek, bölgede faaliyet gösteren tüm paydaşların faaliyet alan ve gelirlerini artırmanın temel hedefleri olduğunu kaydeden Arı, şöyle devam etti: “Nevşehir’de hayata geçireceğimiz yatırım projeleri ve sosyal projelerle, hemşehrilerimize daha yaşanabilir, daha temiz, daha estetik bir şehirde yaşama imkânı sunacağız. Milletvekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gönül belediyeciliğini şehrimizde uygulamak adına, elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Bu kapsamda göreve geldiğim günden itibaren hizmet ve hürmet odaklı, Şeffaf ve hesap verebilir olarak, Hemşeri memnuniyetine öncelik vererek, belediyenin kapısını tüm Nevşehir halkına sonuna kadar açtık. Belediyemizde her hafta Cuma günü halk buluşmasında halkımızla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Bu hedeflerimiz noktasında bizlere her zaman destek veren tüm AK Parti Genel Merkezi çalışanlarına, Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımız Mehmet Özhaseki’ye böyle güzel bir organizasyonu Nevşehir’de gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum.”