Nevşehir'de etkili olan sağanak yağış sonucu özellikle altyapısı yenilenmeyen yerlerde su baskınları ve ulaşımda aksamalar meydana gelirken altyapısı yeni yapılan yerlerde sorun yaşanmadı.

Nevşehir’de etkili olan sağanak yağış ile birlikte şehirde altyapısı yenilenmeyen eski yerlerde sorun yaşanırken altyapısı yeni yapılan yerlerde sorun yaşanmaması Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın neden altyapıya önem verdiğinin göstergesi oldu.

Şiddetli yağış M.Akif Ersoy Mahallesi TOKİ bölgesi, 2000 Evler Mahallesi, Cevher Dudayev Mahallesi ile birlikte şehrin bazı bölgelerinde su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara sebep olurken altyapısı yenilenen yollarda ise herhangi bir sorun yaşanmadı.

Buna karşın altyapısı henüz yenilenmeyen şehrin bazı bölgelerinde ise istenmeyen görüntüler oluştu. Sağanak yağış ile birlikte yollarda oluşan su birikintileri ve sel baskınlarına belediye ekipleri kısa sürede müdahale etti.

Göreve gelir gelmez her fırsatta şehrin altyapısının yeterli olmadığını belirterek şehrin altyapısını yenilemek için gecesini gündüzüne katarak çalışan ve bu uğurda birçok haksız eleştiriye göğüs geren Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yoğun gayreti ile altyapısı yenilenerek ilk kez yağmur suyu hattı oluşturulan bölgelerde sağanak yağış sırasında ciddi bir problem yaşanmazken altyapısı yenilenmeyen şehrin birçok bölgesinde ortaya çıkan tablo düşündürdü.