T.C. Kalkınma Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Bölgesi (Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir) illerinde okuma kültüründe farkındalık oluşturularak sürdürülebilir hale getirilmesi, vatandaşların ve öğrencilerin okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla "KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi (KOP Okuyor) "Programı ile KOP Bölgesi illerindeki yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla başarılı projelerin desteklenmesi amacıyla "Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP)" uygulanmaktadır. Bu kapsamda KOP Bölgesi illerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının programlara proje tekliflerini sunabilecekleri "KOP Proje Havuz Sistemi" oluşturulmuştur. 2020 Yılı Mali Destek Programları kapsamında proje başvuruları başlamış olup proje başvuruları 2 Mart 2020 tarihine kadar yapılacak.

Bu kapsamda, Ahiler Kalkınma Ajansı konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, KOP Bölge Kalkınma İdaresi uzmanları, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Nevşehir’de görevli okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP projelerinin önemine değinerek Nevşehir'de daha fazla projeye destek vermek istediklerini belirtti.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün KOP Projeleri yürüttüğünü ve Nevşehir'de düzenlenen proje tanıtım toplantısına verdiği önem ve desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e teşekkür etti.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projeler konusunda öğretmen ve idarecilerimize her zaman destek sağlanacağını belirterek bu anlamda okullarımızda KOP projelerine katılımın önemine vurgu yaparak, 2023 Eğitim Vizyonuna ulaşmak amacıyla okullarımızda yenilikçi, fark yaratan çalışmaların planlanmasını söyledi. Nevşehir Milli Eğitim olarak yürüttüğü KOP projeleriyle öğrencilerin hayatına dokunarak onlara yeni ufuklar açtığını belirtti.

KOP Bölgesi'nde yer alan Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerinde yürütülecek KOP Okuyor ve KOPSOGEP projeleri ile "KOP Proje Havuz Sistemi"  KOP Bölge Kalkınma İdaresi uzmanları tarafından katılımcılara bilgilendirilme yapıldı. Okul müdürlerinden gelen soruların cevaplandırılması ile program sona erdi.