Babamın daktilosu vardı tuşlarına bastıkça keyif aldığı.Çok ciddi dururdu daktilonun başında.Belli ki önemli şeyler yazıyordu.Tam o sırada" Baba" diye seslensek "Sakın bölmeyin." derdi.Gazetecilik mesleği önemliydi onun için, bu yüzden yazmak da ciddiyet isterdi.Yıllarca bıkmadan,usanmadan bastı o tuşlara.Biz o daktilo sesleri ile büyüdük.Matbaa kokusunu;kağıdın, mürekkebin kokusunu soluduk yıllarca.
  Göreme Matbaasını genç yaşta kurmuştu. Ömrüydü,sevdasıydı o matbaa.Uzun yıllar "Abari"lerini okudu Nevşehirliler.Nevşehirlinin acısını,sevincini paylaştı yazılarında.
Gazeteciler Cemiyetinin Kurucu Başkanı'ydı.Ama o başkan değil "ABİ" oldu genç meslektaşlarına.
Matbaasını kapatıp emekliye ayrıldığı günü dün gibi hatırlıyorum.Makineleri yüklenip götürürlerken kızını gelin etmiş bir baba gibi ağladı arkalarından.O zaman anladım matbaası onun evladıydı adeta ve benim babam mesleğine aşık bir gazeteciydi.
  Yanlışa haksızlığa" Eyvallah!" diyemez kalemi eline alıverirdi.En ciddi konularda bile mutlaka bir fıkra ile olayı bağlar,şakacı üslubu ile herkesi güldürürdü. O gördükleri ve yaşadıklarıyla canlı bir tarihti.O mükemmel bir baba ve eş, harika bir dede, herkesin yardımına koşan bir dost ,mahalleli çocukların Şekerci dedesi,Nevşehir'in Duayen Gazetecisiydi. Büyükle büyük, çocukla çocuk olabilen; mesleğine sevdalı bir gazeteciydi benim babam.10 Ocak babam için hep çok anlamlı oldu. Bu sebeple bu anlamlı günde babamı ve değerli gazetecilerimizi  anmayı bir vazife biliyorum.
  Gazetecilerimizin Gazeteciler Gününü kutluyor, babamın hastalığı ve vefatında bize destek olan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici'ye ve çok değerli Nevşehirli gazetecilere teşekkür ediyor,mesleklerinde başarılar diliyorum.

                     İkbal Şişman
                   (Eğitimci-Yazar)