Bu kapsamda çok yakında Nevşehir İŞKUR bünyesinde hizmet vermeye başlayacak olan İş Kulübü bünyesinde kişiye özel çözüm modelleri ile ücretsiz olarak dezavantajlı gruplara destek verilecek.

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Arif Sıddık Barata yaptığı açıklamada çok yakında Nevşehir İŞKUR bünyesinde hizmet vermeye başlayacak olan İş Kulübü çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

İşsizlik mücadele çerçevesinde yeni nesil çözümler ürettiklerini belirten Barata, özellikle dezavantajlı grupların istihdama kazandırılmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Son dönemlerde iş gücü piyasasında etkinliğini arttıran İŞKUR’un toplumun bütününü kapsayacak hizmetlerle modern bir kamu istihdam kurumu olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Barata, özellikle Nevşehir’de dezavantajlı grupların istihdama katılması amacıyla İş Kulübü çalışmalarıyla kadınların, engellilerin, iş gücü piyasasından uzak kalmış vatandaşların, gençlerin işe girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak üzere kişiye özgü çözüm modelleri geliştireceklerini ifade etti.

Barata ayrıca çok yakında hizmet vermeye başlayacak olan İş Kulübü ile vatandaşlarımızın CV ve mülakat teknikleri, iş arama kanalları, mülakat simülasyonları, iş ve meslek danışmanlığı gibi konularda ücretsiz olarak uzmanlardan destek alabileceklerini belirtti.