Çevreyi korumak, doğaya atık bırakmamak için plastik kullanmak yerine portakal kabuklarından yemlikler yapan gönüllü ekip, Nevşehir merkezde parklar başta olmak üzere 40 noktaya yemliklerden bıraktı. Bunun yanı sıra Nevşehir kapalı pazar yerinde esnafları dolaşan gönüllüler, çürük, kullanılmayan elma gibi meyveleri toplayarak hem israfı önlemiş oldu hem de sokak hayvanları için elmaları ağaçlara asıp diğer meyveleri şehrin bir çok noktasına bıraktı.

Nevşehir kapalı pazar yeri esnafları çalışmayla alakalı memnuniyetlerini dile getirip genç gönüllülerin yaptığı bu çalışmalarda her zaman destek olacaklarını belirttiler.

Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, sokak hayvanları için yıl boyunca aralıksız devam ettirdiği mama desteğini havaların soğuduğu bu dönemde de artırarak sürdürüyor. Kentte etkili olan kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına Genç Kızılay gönüllüleri yetişti. Yaklaşık 25 gönüllünün görev aldığı dağıtımlarda sokak hayvanları yalnız bırakılmadı.

Dağıtımlarla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, zorlu kış günlerinde sokaktaki can dostlarının da unutulmadığını söyledi.

Bu durumun vatandaşlara da örnek olması adına kamuoyu ile paylaşıldığını kaydeden Civelek; “Şehrimizin belirli noktalarında sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturmuştuk. Buralara belirli zamanlarla yiyecekler bırakılıyor. Ancak kar yağışının sürdüğü günlerde bu işe özellikle önem gösteriyoruz. Şehrimizde hiçbir canlının aç kalmasına müsaade edemeyiz. Hz. Ömer’in ‘Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler.’ öğüdünden yola çıkarak şehrimizin belirli noktalarında da buğdaylar serpiyor, ağaçlara elmalar asıyor, taşra noktalara ekmeler bırakarak hem israfı önlüyor hem de sokak canlılarımızı yalnız bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız, herkes elinden geldiği kadar bu konuda hassasiyet gösterirse bizler de mutlu oluruz. Kurumuş bir tutam ekmek kırıntısı, belki de bir kuşun rızkıdır. Bizler Kızılay Nevşehir ailesi olarak şehrimizdeki tüm canlılar için çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da bu anlamda destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.