Kızılay Nevşehir Şubesi ekipleri sıcak yaz günlerinde şube ikram aracı ve iki tır ile beraber mahalalle mahalle dolaşarak vatandaşlara ikram olarak karpuz dağıtımı gerçekleştirdi.

Çarşı merkezinde sabit bir şekilde duran Kızılay ikram aracıyla tüm olarak ve dilimleyerek karpuzlar dağıtılırken tırlar ile mahallelerde dağıtım gerçekleştirildi.

Halka ikram olarak dağıtılması için bağışlanan aynı zamanda yerel üreticiyi desteklemek için gerçekleştirilen faaliyette toplam 50 ton karpuz dağıtımı gerçekleşti. Bu vesileyle hem üreticiye, çiftçiye destek olundu hem de 7’den 70’e karpuz ikramıyla güne neşe katıldı.

Bunaltıcı sıcak yaz günlerinde ilaç gibi gelen ikramlık karpuzlar vatandaşların yüzlerini gülümsetti. Karpuz dağıtımın yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar Kızılay Nevşehir Şubesine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, bağışlanan karpuzları kentin her noktasında halka dağıtmaya başladıklarını belirterek; "Pandemi döneminde Kızılay olarak daha hızlı çalışmaya başladık. Bu konuda başta genel merkezimiz olmak üzere Nevşehir'de iş insanlarının bize sonsuz destekleri oluyor. Bu arada karpuz üreticisine destek olmak amaçlı bağışlanan 49 bin 500 kilo karpuzu halkımıza ikram etmek üzere teslim aldık. Dağıtımlarımızı tüm mahallelerimizde gönüllülerimizle beraber mahalle muhtarlarımızın destekleriyle gerçekleştirdik. Bu bağlamda Nevşehir’imizde örnek davranış göstererek hem üreticiyi destekleyen hem de halkımızı sıcak günlerde serinletmemize vesile olan hayırseverlere dağıtımlar sırasında halkımıza ulaşmamız noktasında destek veren tüm mahalle muhtarlarımıza teşekkür ederim.” dedi.