Yılbaşı gecesi Nevşehir’de gerçekleşebilecek her türlü terör olaylarına ve asayiş olaylarına karşı önceden müdahale edebilmek, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, genel güvenlik ve asayişin temini ile salgınla mücadele adına emniyet personeli hazır bulundu.

Bu kapsamda polis kontrol noktalarını, emniyet müdürlüğünü ve uygulama noktalarını ziyaret eden Genç Kızılay gönüllüleri emniyet teşkilatı mensuplarının yeni yıllarını kutlayıp, teşekkürlerini iletirken soğuk havanın etkisini kırmak için seyyar aşevlerinde yaptıkları çorbadan ikram etti.

Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, şube hizmet kapasitesini geliştirmek adına geçmiş aylarda araç filosuna dahil ettiği ikram aracını, şehrin ihtiyaç duyulduğu her noktasında halkın kullanımına sunuyor.

Kızılay Nevşehir Şubesinin ikram aracı anlık 500 kişiye dışarıdan destek almadan, içerisindeki tüp ve elektrik tesisatları sayesinde tam donanımlı bir şekilde sıcak ve soğuk olarak çorba, şerbet, sıcak yemek, sıcak-soğuk içecek ve anlık ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde dağıtım yapabiliyor.

Kızılay’ın bu faaliyetinde ise ikram aracının musluklarından sımsıcak çorba aktı.

Çalışmayla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; “Yeni yıla girerken fedakarca hizmet eden, emniyet ve jandarma teşkilatımıza teşekkür mahiyetinde Genç Kızılay gönüllülerimizle seyyar aşevimizde pişirdiğimiz çorbaları nokta nokta gezerek ikram ettik. Dağıtımlarımız sabaha karşıda devam etti. Çalışmamızı düzenleyen Genç Kızılay gönüllülerimize teşekkür ederim.” dedi.

Civelek; “Türk Kızılay, sadece Türkiye’de değil dünyanın en ücra köşesine bile herkese eşit şartlar altında fikir, dil, din mezhep ve ırk ayrımcılığı gözetmeksizin insanlığın yardımında koşmaya devam ediyor.

Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bıraktık. Millet olarak 2022 yılına umutlarla girmekteyiz. Bütün insanlığın olduğu gibi ülkemizin de yeni yıla barış, huzur ve sağlık içerisinde girmesi en büyük dileğimizdir.

Kuşkusuz her yeni yıl, beklentiler ve hedefler yönünden, bireyler, toplumlar ve ülkeler için farklı anlamlar taşır. Daha aydınlık yarınlara ulaşmak için, Millet olarak elbirliği ile çalışmamız, kendimize inanmamız, sahip olduğumuz olanaklar ve öz kaynaklarımızı en verimli biçimde kullanmamız gerekir. Acı ve tatlı olayları, sevindirici gelişmeleri, mutluluk veren anıları ile bir yılı daha geride bırakıyor, umudumuzu koruyarak, huzur içinde ve tüm milletimizle yeni bir yıla girmenin coşkusunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın birlik ve beraberliğimizi artırması, yarınlara umutla bakmayı, mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyorum. Halkımızın yeni yılını kutluyor, saygı ve iyi dileklerimi sunuyorum." diye konuştu.