Seyfullah Duran yaptığı açıklamasında şu şekilde konuştu:

“2014 yılından bu yana Yaklaşık 4 yıldır yürüttüğüm nevşehir sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görevini Ekim ayının 16'sı itibariyle bırakacağım. Nevşehir sanayi Müdürlüğünde 4 yıl görev yapmaktan onur ve gurur duydum, ancak eşimin babası ve kardeşinin ağır hastalık geçirmesi sebebiyle Sanayi Bakanlığımız yetkilileri ile görüşerek eşimin ailesinin bize ihtiyacı olduğunu ve Nevşehir İl Müdürlüğü görevinden affımı istediğimi ve eşimin memleketi Olan Osmaniye'ye Mühendis unvanıyla gitmek istediğimi belirttim. Sağ olsunlar bakanlığımız bize yardımcı oldu ve kısa sürede Kararnamem çıktı.

Nevşehir Sanayi Müdürlüğü’nde görev yaptığım süre boyunca Sanayi sicile kayıtlı işyeri sayısını 2 katına çıkarttık. Avanos çömleği ve Nevşehir kabak çekirdeğinin coğrafi işaret almasına yardımcı olduk. Nevşehirli vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilmeleri açısından ilimizde bulunan ve ticarette kullanılan ölçü tartı aletlerinin denetimini yaptık. Üniversite Sanayi işbirliğini tesis etmek için çeşitli çalışmalarda bulunduk sanayicilerimizin Arge ve inovasyona yönelmeleri için çeşitli ziyaretlerde ve çalışmalarda bulunduk. İlimizde Arge merkezi ve tasarım merkezi kurulması için çeşitli çalışmalarda bulunduk, ilimizde, Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması için çalışmalarda bulunduk. Üniversite hocalarımızın ve sanayicilerimizin santez ve TÜBİTAK projeleri yapması için çalışmalar yaptık. İlimizde üretilen veya satılan Sanayi ürünlerinin güvenliği için çeşitli denetimlerde ve gözetimlerde bulunduk, başta asansörler olmak üzere ürün güvenliği açısından denetimler yaptık.

4 yıl boyunca çok verimli çalışmalara imza attık Allah'ın izniyle. Görevimiz yürütürken bizlere desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Milletvekillerimize, Belediye başkanlarımıza, Rektörümüze, Sanayi odalarımıza, Esnaf odalarımıza, ilimiz protokolünün tamamına Güzide basınımıza ve özellikle fedakarca çalışan personelime ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum.

Ben hakkım varsa hakkımı helal ediyorum sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum Allah’a emanet olunuz Saygılarımla."