Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı ve TÜİK Konsey Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda; Bahar Kalkanı Harekatı’na “Nevşehir Tek Yürek, Tam Destek” gündemi konusu ele alındı.

Vali İlhami Aktaş; “Bizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durduk. Devletimizin ve Milletinizin ve Kahraman ordumuzun yanında her zaman yer alacağız. Bugün de İdlib’de gerçekleşen hain saldırıya ilişkin, ortak tepkimizi gösteriyoruz. Öncelikle vatanın huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun. Rabbim şehitlerimizin mekânını cennet eylesin. Yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Toplantıya; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yılmaz Osma, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ve STK temsilcileri katıldı.