Online başvuruların 6 Nisan 2021 tarihinde sona ermesiyle beraber TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü’ne yapılan başvuruların rekor sayıda ve tutarda olduğu görüldü.

İl Koordinatör V. Recai Turan şunları ifade etti; “Ortaya çıkan sonuç ile beraber, ilimiz Nevşehir’e yapılan başvuruların kimi büyükşehir olan illere yapılan başvurulardan daha yüksek olduğunu görüyoruz. 101 tedbiri kapsamında yatırım tutarı 57.89 milyon TL olan 14 proje başvurusu oldu. Bu projelere ödenecek olan hibe miktarı 33,31 milyon TL olacaktır. Hayvancılık sektörüne yapılacak olan bu yatırımlar ile beraber ilimize modern besi ve süt sığırcılığı işletmeleri kurulacaktır.”

İl Koordinatör V. Recai Turan sözlerine şöyle devam etti; “Aslında 101 tedbirinin bir uzantısı olan 103 tedbiri kapsamında yatırım tutarı 162.65 milyon TL olan 23 adet proje başvurusu oldu. Bu projelere ödenecek olan hibe miktarı 60,58 milyon TL olacaktır. 103 tedbiri kapsamında soğuk hava depoları, kesimhane, süt işleme ve süt toplama tesisleri kurulacaktır. 101 tedbiri kapsamında desteklediğimiz yatırımlarımız, 103 tedbirine hammadde oluşturarak ilimizde bir nevi “entegre tesisler bütünü” oluşturacaktır.

Nevşehir’imize yatırım tutarı 220,54 milyon TL olan proje başvurusu yapılması ile beraber yeni istihdam alanları oluşacak. Özellikle 103 tedbiri hem dolaylı istihdam hem de direk istihdam alanları oluşturulacaktır.”

Başvuru sürecinin pandemi koşulları göz önüne alınarak sürdürüldüğü, bu kapsamda gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

İl Koordinatör V. Recai Turan şunları ifade etti; “Bu süreçte İl Koordinatörlüğü personelimizin özverili ve fedakar çalışmaları sonucunda herhangi bir sıkıntıya mahal vermedik. Ulaşılan bu rekor rakam için personelimize hassaten teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Nevşehir için bütün kurum personelimiz ile beraber, aynı özveri ve fedakarlık ile çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Nevşehir’e yapılması planlanan 220,54 milyon TL tutarındaki rakamın ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.”