İl genelinde yaptığı teşkilatlanma ile büyük takdir toplayan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, başta eğitim faaliyetleri olmak üzere kültür, spor, turizm, sosyal sorumluluk, yardımlaşma gibi yaşama dair birçok kategoride çalışmalarını sürdürüyor. Bünyesinde binlerce genci barındıran, gece gündüz demeden şehrin geleceği için kısa sürede büyük işler başaran başkan ve yönetimi, görev süresindeki 3 yılını doldurdu.

3 yılda bini aşkın faaliyet

Nevşehir Ülkü Ocakları bilgi, kültür ve ahlak ile donanımlı her yaştan binlerce genç ile gönül seferberliğinde 3 yıllık sürede dur durak bilmeden yıllık 300’den fazla yaptığı sosyal faaliyetle memlekette önemli bir yere sahip.

Geçen 3 yıllık süreçte inandıkları kutlu dava uğrunda ve tarihinden ve kimliğinden aldığı bitmez tükenmez güçle dur durak bilmeden çalışan yönetim 3 yıllık süreçte ortalama 1000’i aşkın faaliyette imza attı. 3 yıl içerisinde bini aşkın faaliyette adından söz ettiren Nevşehir Ülkü Ocakları, binlerce öğrenci ordusu ile de şehirde önemli bir konumda.

650 metrekarelik hizmet binası

Ali Türker ve yönetimi göreve gelir gelmez yıllardır ocaklı gençlerin hasreti olan kendi mülkünü edinmişti. Ülke genelinde parmakla gösterilir şekilde oluşturulan binada başkan odası, her birim için ayrı bir yönetim odası, mescit ve son teknoloji ve imkanlarla hazırlanmış seminer salonu bulunuyor. Bunların yanında 400 metrekarelik teras ile açık hava ve temiz havada gençlere eğitimler düzenleniyor. Günlük ve haftalık olarak düzenlenen eğitimlerde kendi alanında bilgi ve beceriye sahip yılların tecrübesini edinmiş eğitimcilerle dersler veriliyor.

Spora ayrı bir özen gösteriliyor

Genç bozkurtların bedeni ve zihni gelişimleri için spor önemseniyor. Özellikle eğitim faaliyetlerinde gençlerin spora yönelmesi için oluşturulan birimlerde rutin spor etkinlikleri düzenleyen Nevşehir Ülkü Ocakları, güreşten tutun da futbol, basketbol, vadi yürüyüşü, masa tenisi, satranç gibi birçok aktivitede buluşuyor.

 Uyuşturucuya savaş açıldı

Ocak, günümüzün ve müdahale, mücadele edilmezse gelecek nesillerinde baş belası olacak olan teşkilat olarak düşman bildikleri uyuşturucu maddelere karşı en fazla tavır ve duruş gösteren Nevşehir Ülkü Ocakları gençlerimizi bu konuda eğitim ve seminerlerle bilinçlendiriyor.

Birlik ve beraberlik vazgeçilmezleri

Bu tüten ocağın içerisinde binlerce kişinin kardeşliği ve dostluğu hakim. Bu kardeşliği içerisinde birinin tırnağı ağrısa, hepsi onun için yollara dökülür.

“Yüce Allah'a hamd olsun”

Görevdeki 3 yılı doldurmanın mutluluğunu ve gururun yaşadıklarını ifade eden Türker, "Kutlu sancağı devraldığımız günden bu güne kadar üç sene geçti. Yüce Allah'a hamd olsun ki bu üç seneyi dolu dolu geçirdik. Gerek eğitim gerekse kültürel faaliyetlerimiz ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz." dedi.