Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada “Hacıbektaş Belediyesi tarafından yasa dışı örgüt üyesi olan Ulaş Bardakçı isminin, Hacıbektaş ilçesinde bir sokağa verildiği yönündeki iddialara” ilişkin haberler yer almaktadır.

Konu ile ilgili olarak Hacıbektaş Belediye Meclisince alınan sokak isim değişikliği kararının yürürlüğe girmesi için, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 81. Maddesinde “Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine ilişkin kararlarda; belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiştirilmesine ilişkin kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı aranır. Bu kararlar mülkî idare amirinin onayı ile yürürlüğe girer” hükmü amir hükümdür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hacıbektaş Belediye Meclisinin aldığı kararla Ulaş Bardakçı, Mehmet Taşdemir, Hürcan Gürses ve Halil Tunç'un isimlerinin ilçedeki park ve sokaklarda yaşatılacağını belirtmişti.

İlçede bir sokağa adı verilen Hacıbektaş doğumlu Ulaş Bardakçı, THKP-C'nin çeşitli eylemlerine katılmış, 1971'de tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevinden firar ettikten sonra gizlendiği İstanbul Arnavutköy'deki evi kuşatan emniyet güçleriyle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi olan ve 1978 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürcan Gürses, eski Türk-İş Genel Başkanı Halil Tunç ile Konya'da öldürülen Mehmet Taşdemir'in isimleri de ilçedeki park ve sokaklara verilmişti.