Dünyanın neresinde olursa olsun mazlum Müslümanların imdadına koşan hayır kuruluşlarından Nevşehir Verenel Derneği, ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardım dağıtımlarının yanı sıra temiz içme suyuna ulaşılamayan yerleşim yerlerinde su kuyusu da açıyor.

Bu kapsamda 2020 yılı haziran ayından beri yürütülen kampanyada farklı ülkelerde hayırseverlerin katkılarıyla onlarca su kuyu açtırıldı.

Nevşehir Verenel Temsilcisi Mustafa Gençtürk, Afrika'da ve Asya'da yapılan en önemli çalışmalardan biri olan su kuyuları hakkında şu bilgileri verdi:

Verenel Derneği olarak 2020 Haziran'da başlattığımız "Su onların umudu" kampanyası bağışçılarımızdan yoğun bir ilgi buldu. Bizim de Nevşehir Temsilciliği olarak destek verdiğimiz kampanya hız kesmeden devam ediyor. Verenel Derneği Nevşehir Temsilciliği Haziran 2020 bugüne kadar Arakan, Bangladeş, Uganda, Somali, Çad ve Kamerun'da olmak üzere toplam 103 su kuyusu açılmasına vesile oldu. Rabbimiz hayır sahiplerinden razı olsun.

Türkiye'de bir ilk olan sanal kimlik uygulaması ile bağışçılar istedikleri zaman www.verenel.org.tr adresi üzerinden açtırdıkları kuyu ile ilgili resim, video, konum ve su analiz raporuna ulaşabilirler. Kuyular ile ilgili 10 yıl garanti verilmekte.

Nevşehir Temsilcisi Mustafa Gençtürk, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri için yaklaşan ramazan ayı çalışmaları artarak devam ederken su kuyusu çalışmalarının da 12 ay boyunca devam ettiğini ifade etti.