Nevşehir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele fitilini ateşlediği 19 Mayıs’ın 103. Yılı coşkuyla kutlandı.

Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kompleksinde bulunan Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda devam etti.

Törene Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran,  Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın,  İl Emniyet Müdürü Ali Lağoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir  ve gösteri yapan gençlerin aileleri katıldı.

Açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, “ Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımız, Kurtuluş Savaşı’nı top yekün birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.   Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”  dedi.

Konuşmanın ardından karate, okçuluk gösterisi, Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya cevabı, taekwondo, semah gösterisi, jimnastik ve zeybek gösterisi yapıldı.

Gösterilerden sonra başarı elde eden sporculara protokol üyeleri tarafından plaket ve madalya verildi.