Bekçilerin göreve başlaması nedeniyle Nevşehir Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir belediye başkan adayı Rasim Arı, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Bayram Ekici ile bekçiler katıldı.

Vali İlhami Aktaş, yaptığı konuşmada, bekçilere görevlerinde başarılar diledi.

Bekçilerin görevlerinin çok kutsal olduğunu belirten Vali Aktaş, “Bekçiler oradaki bir öğretmen kadar, muhtar kadar efsaneleşen, ismi ölümsüzleşen görevlilerdir. Umuyorum ki sizler de size verilen o üniformaya, belinizdeki silaha, taktığınız şapkaya ve temsil ettiğiniz ay yıldızlı bayrağa layık olacaksınız. Bulunduğunuz sokakta mazlumun en yakın dostu, zalimin en büyük düşmanı olacaksınız.” dedi.

“Polisin varlığı ülkeye güç katıyor”

Milletvekili Açıkgöz de polis teşkilatının Türkiye’nin gözbebeği olduğunu belirterek, “Polisin varlığı bu ülkeye güç katıyor. Yaptığınız mücadele göğsümüzü kabartıyor.” dedi.

Bekçilere görevlerinde başarı dileyen Açıkgöz, “Bekçilerimizin düdüğünü özlemiştik. 25 yıl ara verilmişti. Şimdi polis teşkilatımızı daha da güçlendirecekler.” diye konuştu.

Menekşe: Duygularınızla hareket etmeyin

Polis teşkilatının önemine değinen Milletvekili Menekşe ise şunları kaydetti: “Savunma olmadan, güvenlik olmadan dünyada yerimizin olmayacağını bilmemiz lazım. Sizlere iç güvenlikte insanların can ve mal güvenliğini sağlamak adına çok büyük görevler düşüyor. Hiçbir zaman duygularınızla hareket etmeden, yasalar çerçevesinde sorumluluğunuzu yerine getireceğinize inanıyorum.”  

75 bekçiden 51’i göreve başladı

Emniyet Müdürü Artunay da İçişleri Bakanlığı tarafından Nevşehir’e 75 bekçi planlaması yapıldığını belirterek, 51’inin göreve başlayacağını söyledi.

Artunay, şöyle konuştu: “İlimiz için planlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması ile Sağlık Kurul raporları olumlu olan ve eğitimlerini tamamlayan 51 çarşı ve mahalle bekçisi görevine başlayacak. 17’si il merkezinde, 34’ü ise ilçelerimizde istihdam edilmiş 24 çarşı ve mahalle bekçi adayımızın ise işlemleri devam etmektedir. Uzun bir süredir aramızda göremediğimiz, düdüklerinin sesini duyamadığımız bekçilerimiz artık yeniden teşkilatımızın bir parçası olarak mahalle ve sokaklarımızda yerlerini alacak, varlıklarıyla hissettirdikleri güven ve huzuru vatandaşlarımıza tekrar yaşatacaklardır. Bizler de aynı şekilde bekçilerimizle birlikte daha da güçlenerek vatandaşa hizmet verecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Artunay’dan bekçilere tavsiye

Bekçilere de seslenen Artunay, şunları söyledi: “Görevinizi icra ederken; insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanmış ve vatandaşların can ve mal emniyetini korumak birinci asli görevinizdir. Geçmişteki bekçi amcalarımızın yaptığı gibi vatandaşlarımızın güvenini kazanarak görev yaptığınız mahallelerde suç ve suçlu ile mücadelede etkin olarak rol alarak başarılı olacağımız inancındayım. Polis teşkilatımızın yeni kanları olarak kutsal mesleğimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize ve meslek disiplin anlayışını bir hayat tarzı haline getirmenizi temenni ediyorum.”

 51 bekçiden 17’si merkezde, 34’ü ise ilçelerde görev yapacak.