Koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ek kararı ile çöp toplayıcılarını ve çöp ayrıştırma işinde çalışanları Covid-19 virüsünden korumak ve çalışanların farkında olmadan Covid -19 virüsüne yakalanıp taşıyıcı olarak çevrelerine bulaştırma riski oluşturacağı düşünüldüğü için çöp toplamak ve ayrıştırmak yasaklandı.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası ve Türk Ceza Kanunu'nun 195. Maddesi kapsamında adli işlem yapılacak.

Nevşehir Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; “İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun 03.04.2020 Tarih ve 23 sayılı kararı ile gerekli tedbirler alınarak çöp toplayıcıları ve çöp ayrıştırma işinde çalışanların, çalışmasına izin verilmişti. Ancak bu işi yapan çöp toplayıcıları ve çöp ayrıştırma işinde çalışanların Covid-19 virüsünden korumak ve farkında olmadan Covid -19 virüsüne yakalanıp taşıyıcı olarak çevrelerine bulaştırma riski oluşturacağı düşünüldüğü için bu işi yapmaları yasaklanmıştır.” denildi.