Nevşehir Merkez ve ilçelerinden 102 öğrencinin bir araya geldiği 6 sınıftan oluşan kampın açılışı 27 Ocak Pazartesi günü gerçekleşti.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu’nda  “Gençliğe Değer Projesi Ara Dönem Kamp Programı” kapsamında kampa giren öğrencileri ziyaret etti.

Derslere katılıp çocuklarla sohbet eden İl Müftüsü Öztürk, kamp sorumlusu Nevşehir Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Evliya Demir’den kamp çalışmaları hakkında bilgi alarak özverili çalışmalarından dolayı kampta görevli personele teşekkür etti.

Kamp hakkında açıklamada bulunan İl Müftüsü Yakup Öztürk;

“Başkanlığımız, toplumun bütün kesimlerine hitap edecek, kapsamlı ve etkin bir din hizmeti sunmak amacıyla çeşitli proje ve programları başarıyla hayata geçirmektedir. Bu bağlamda Başkanlığımızın önemli bir hizmet alanını oluşturan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlerimize yönelik hizmetlerimize ivme kazandırmak ve her bir din görevlimizin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere "Gençliğe Değer" isimli proje aktif olarak yürütülmektedir. Bu proje kapsamında din görevlilerimizce ulaşılan öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, onların bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla, 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında 12-14 yaş arası erkek öğrencilere yönelik Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu’nda "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” gerçekleştiriyoruz.” dedi.

İl Müftüsü Öztürk, Nevşehir Müftülüğü olarak gerçekleştirilen kampta sportif faaliyetler yapıldığını, milli ve manevi değerler eğitimi verildiğini, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve kendini geliştirme becerisi kazandırıldığını söyledi.