Bu kapsamda Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri tarafından kentte unlu mamuller, et ve süt ürünleri gibi satış yapan işletmeler denetlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş’in de katıldığı denetimlerde hijyen, ambalajı bozulmuş ürünler, etiket bilgileri, gıdaların son tüketim tarihleri kontrol edildi.

Üretim, satış ve sunumun tüm aşamalarında faaliyet gösteren gıda işletmeleri yıl boyunca işletmelerin risk durumuna göre en az bir defa olmak üzere denetlenmekte ve özellikle üretim yerleri birkaç defa denetlenmekte.

Bütün bu denetimlere ilave olarak Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla, 25-28 Ekim tarihleri arasındaki bir hafta boyunca her gün belli sektörleri kapsayan, tüm illerde eş zamanlı yürütülen denetim seferberliği başlatıldı.

Başlayan denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, İl Müdür Yardımcısı Necmettin Sapmaz ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Atilla Arslangiray’da katıldı. İşletme denetiminin yanında sektörün genel sorunları, işletmelerin daha iyi olması için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Nevşehir genelinde 11 ekip ile yoğunlaştırılmış denetimler tüm hafta boyunca devam edecek. İşletmelerde mevzuata aykırı bir durum ile karşılaşılması halinde çeşitli idari para cezaları uygulanacak.