Niğde’de yaşayan Ufuk Akıncı (27), bir sosyal medya platformunda “Araba al-sat-takas” grubunda “Ev alacağım, acil satılık” notuyla satışa konulan araç buldu.

Piyasa değeri 40 bin lira civarında olan aracın 31 bin liraya satışa çıkarıldığını gören Akıncı, ilanı koyan R.K. ile iletişime geçti.

Nevşehir’de güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen R.K. ile pazarlık yaparak 29 bin liraya anlaşan Akıncı, satıcı R.K’nin “Kapora gönderirsen beklerim, yoksa başka birine satacağım” demesi üzerine gece saatlerinde kendisine gönderilen H.K’nin hesap numarasına 100 lira gönderdi.

Sabah satıcıyı arayan Akıncı, telefona ulaşamadı.

Nevşehir’de ikamet eden eniştesini arayarak dolandırıldığını söyleyen Akıncı, R.K’nin numarasını vererek iletişime geçmesini istedi.

Satıcıyı arayan enişte Kemal Öztekin, Ufuk Akıncı’nın telefonunun engellendiğini belirterek, “Sizi polise vereceğim. Dolandırıcılık yapıyorsunuz” demesi üzerine, R.K’nin “Tamam, verin” cevabı karşısında şoke oldu.

Öztekin, ikinci defa aynı numarayı aradığında telefona ulaşamadı.

Ufuk Akıncı, yaptığı açıklamada, “100 lirada değiliz ama biz dolandırıldık. Başkaları dolandırılmasın, canı yanmasın. Şikayetçi olacağız. Vatandaşların dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmasını istiyoruz.” dedi.