Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezindeki konferansta konuşan araştırmacı Musa Biçkioğlu, 1967´den 2007´ye kadar İsrail tarafından hapsedilmiş Filistinli sayısının 700 bin kişi olduğunu söyledi.

Filistin sorunlarını anlatan karikatürleri nedeniyle Naci Salim´in öldürüldüğünü belirten Biçkioğlu, "Naci Salim 1937´deTaberiye´de kuzey Filistin´de doğdu ancak 10 yaşındayken birçok Filistinli gibi doğduğu topraklardan sürüldü. 22 Temmuz 1987 yılında Londra´da bulundu. 1 ay hastanede yattı 22 Ağustos´da da öldü. Dindar bir insan değildir, yalnız Filistin davasına hizmet etmek isteyen bir insandır. Karikatürleriyle bu davayı anlatmaya çalışmış, 40 binden fazla karikatürü vardır" diye konuştu.

Biçkioğlu, İsrail´in 2002 yılına kadar büyük devlet olduğu algısının yıkıldığını belirterek, "İsrail´in büyüklüğünden söz edecek olursak yüz ölçümü Filistin ile birlikte 27 bin kilometrekaredir. BM´nin İsrail´e tanıdığı hak yüzde 58´dir. Tabi şu anki yüz ölçümü bundan çok daha fazla. İsrail 2 bin 535 yıldır devlet kurmaya çalıştı ancak 1948 yılında hala meşruiyetini sağlayamadığı şu anki devletini idare etmeye çalışıyor" dedi.