Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bireyleri maske, mesafe ve hijyen kuralları ile sigara yasağına karşı uyardı.

İnsanların çoğunun kurallara riayet ettiği görülürken maskeyi çenesinin altına indiren veya burnunu tam kapatmayan kişiler ekiplerce uyarıldı.

Atatürk, Yeni Kayseri, Milli İrade, Vaiz Osman Hoca ve Lale caddelerinde denetim yapan ekipler, sigara içenlerle karşılaşmadı.

Kent esnafından Tevfik Gök, halkın kurallara uyduğunu, sigara yasağının da başlamasıyla daha sağlıklı bir ortama kavuştuklarını belirterek, "Sigara kullanmadığım için yasak bizi etkilemedi ama diğer insanların sağlığı için iyi oldu. Sigara içenler izmariti çöpün içine değil dışına atıyordu, çevre için de iyi bir uygulama oldu." dedi.

Kamu-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin de kent halkının kurallara uyma konusundaki hassasiyetlerinin memnun edici olduğunu kaydetti.

Bazı cadde ve sokaklarda sigara içilmesine yönelik yasağın toplum sağlığı açısından yerinde bir karar olduğunu dile getiren Çetin, "Sigaranın caddelerde içilmemesi konusunu Kamu-Sen olarak destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sigara ile mücadelesini koşulsuz şartsız destekliyor ve denetimlerin devam etmesini talep ediyorum. Koronavirüs ile mücadelede başarı sağlanacağına inanıyorum. Maske takmak entübe yaşamaktan daha iyidir." diye konuştu.