Konu ile ilgili açıklama yapan Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz; "Ülkemizde ilk olarak 1997 yılında tespit edilen patates siğili hastalığının herhangi bir kimyasal mücadelesi bulunmamaktadır. Dünya'da ve Ülkemizde tek mücadele yöntemi olarak, karantina tedbirleri uygulanmakta ve özellikle dayanıklı çeşitlerle ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlimizde de ilk defa 2001 yılında tespit edilen bu hastalığa karşı, yaklaşık 20 yıldır karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina uygulanan alanın büyüklüğü, ilimizde 91 Bin Dekara ulaşmıştır.

İlimiz ve ülkemiz patates tarımının geleceği açısından son derece önemli gördüğümüz bu proje ile 8 çeşit patates tohumluğunun, Ankara Merkez Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü ortaklığıyla, Derinkuyu İlçemizde 8 tekerrür halinde 64 parselde dikimi tamamlanmıştır" dedi.

Yılmaz açıklamasının devamında, Araştırma Enstitüsü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince sürekli gözetim altında tutulacak deneme parsellerinde dayanıklı çeşitlerin belirlenmesi ile ülkemiz ve Nevşehir patates tarımını tehdit eden Patates Siğiline karşı mücadelede çok önemli bir yol kat edileceğini kaydetti.