Bu proje ile soğuk havalarda Kızılırmak?ta yaşayan kaz ve ördekler ile hayvan barınağında rehabilitasyonları süren sokak köpeklerine yiyecek temin ediliyor.

Park ve Bahçeler Müdürü Uzman Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu yaptığı açıklamada ?Avanos?ta park- bahçe ve yeşil alan bakımlarının yanı sıra doğa ve hayvan dostu sosyal sorumluluk projelerine yönelik imkânlarımız dâhilinde çalışmalar da yapıyoruz.

Bu kapsamda, 3 otel ve bir ticari işletme yemek artıklarını çöpe atmayarak bize destek sunuyor. Hayvan barınağımızda yiyecek haricinde en çok ihtiyaç duyduğumuz malzemeler arasında temizlik malzemeleri, ilaçlar ve ameliyathanemizde sıkça kullandığımız dezenfektan gibi malzemeler başta geliyor.

Sokakların garip çocukları, tek suçları çöp karıştırmak zorunda olmaları, onları sevmek istemiyoruz, bazı insanların hayvan korkuları bu hayvanlar üzerinde linç hareketlerine dönüşüyor.

Buradaki hayvanlara sokak hayvanı demekte çok doğru değil. Çünkü bunlar sokakta doğmuş ve büyümüş hayvanlar değil.

Birçoğu terk edilmiş ve sokağa atılmış hayvanlar. Köyler ise bu terk edilmiş köpeklerin kaynağı. Neyse ki zaman zaman güzel şeylerde yaşıyoruz burada.

Barınağımıza gelen insanlar kısırlaştırılmış, bütün aşıları yapılmış hayvanlara bakıp içlerinden kendilerine en uygun olanını alıyor. Bu anlamda yavrulara ise rağbet daha büyük? dedi. Haber: Erdal Kesici