Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünde önceki yıllardan devam edip 2015 yılında tamamlanan yatırımların toplam tutarı 73 Milyon TL olarak gerçekleştirildi. Bu tutardan toplam % 90 oranında tamamlanan işler mevcuttur. Kalan % 10´luk dilim 2016 yılına sarktı. 

Bunlar: Nevşehir merkez 112 acil çağrı merkezi yapımı, Merkez TOKİ bölgesi 24 derslikli ilkokul yapımı, Hacıbektaş Rıfat Kartal huzurevi ek bina büyük onarım işi, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ek binası yapımı, Nevşehir Merkez Endüstri Meslek Lisesi ek bina yapımı, Halk Sağlığı binası ve TOKİ sağlık ocağı onarımı, Tatlarin 6 derslikli ilköğretim okulu ek bina yapım işi, Çat ortaokulu yapım işi ve Terlemez ilkokulu ek bina yapım işi. 

Ayrıca 2015 yılı içerisinde 521 bin 649,21 TL ödenek ile okulların küçük çaplı ihtiyaçları olan onarım veya mal alımını da doğrudan temin aracılığıyla gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Yatırım İnşaat Müdürlüğü olarak 2015 yılında başlanılan çalışmalara 2016 yılında da devam edeceğimizin göstergesi olarak Nevşehir´imizin medarı iftiharı olan Nevşehir Merkez Öğretmen Evi gösterildi.

 Nevşehir Merkez Öğretmenevi inşaatının yer teslimi 04 Mayıs 2015 tarihinde yapılmıştı.13 bin 500 m2 toplam inşaat alanına sahip olan Nevşehir Merkez Öğretmenevi Avanos yolu üzerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi sahası bitiminden 100 metre ilerde Kapadokya Bölgesinin ortasında uygun bir arazi üzerine yapılacak. Üniversite Bölgesine yakın olması özellikle düşünüldü. Çünkü İlimize kayıt için gelen öğrenci ve ailelerinin nezih ve güvenli bir mekanda kalması amaç edinildi. 

2016 Şubat ayı itibarı ile % 20´si tamamlanmış bulunmakta. Nevşehir Merkez Öğretmenevi 3 bin m2 bina oturumuna sahip olup 14 katlı olarak projelendirildi. 210 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel kalitesinde bir konaklama ve sosyal aktivite mekânı olarak hizmet verecek. Ayrıca spor ve fitnes salonu, lokal, mağazalar, restaurant, sauna, Türk hamamı ve 1000 kişilik çok amaçlı salonu bulunmakta.

Salon aynı zamanda 3 ayrı alanda hizmet kapasitesine sahip. 2016 yılı içinde,5 Milyon 148 TL ihale bedelli Merkez 32 derslik İmam Hatip Ortaokulu ve 17 Milyon 650 bin TL ihale bedelli Merkez 24 derslik İmam Hatip Ortaokulu ve pansiyonlarının yapım işi devam etmekte.

Merkez 32 derslik İmam Hatip Ortaokulu yapım işi % 90 oranında tamamlanmış, çevre düzenlenmesi için süre uzatımı verildi, Bunun yanında: Ürgüp TOKİ 24 derslik Ortaokulu, Gülşehir ilçesi 5 yataklı entegre ilçe hastanesi, Gülşehir İmam Hatip Ortaokulu, Çalış İlkokulu, Acıgöl İmam Hatip Ortaokulu ve pansiyon binası, Ürgüp İlkokulu yapım işleri devam etmekte.