Rasim Arı’nın istifasının ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Nevşehir Belediyesi Meclisi seçimi yapıldı.

AK Parti’nin adayı Mehmet Savran seçime tek aday olarak girdi.

31 meclis üyesinden AK Partili, MHP’li ve İYİ Partili 31 üyenin de oyunu alan Savran, Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Savran, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Ersan Erkut’tan mührü alarak yeni görevine başladı.

Savran, burada yaptığı açıklamada, tüm meclis üyelerinin oyunu almaktan mutlu olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte Nevşehir için en iyisini yapmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Savran, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle aday gösterildim. Meclis üyelerimizin tamamının oyunu alarak da başkan seçimdim. Tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Nevşehir'i daha müreffeh bir kent haline getirmek amacıyla tüm personelle birlikte gayret göstereceğiz. Tek aday olarak girdiğim seçimde MHP ve İYİ Partili üyelerimizin de oyunu alarak başkan seçildim. Bu birlik ve beraberliğe layık olmak için çalışacağız. Tüm teşkilatımız ve belediye personelimizle dedikodulara bakmadan, Nevşehir için ne yapabileceğimizi düşünüp kafa yoracağız. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Törene AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci, AK Parti İl Başkanı Rauf Yanar, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile partililer katıldı  katıldı.

Mehmet Savran Kimdir?

Mehmet Savran, 1974 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir'de tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1992 yılında başladığı lisans eğitimini 1998 yılında bitirmesinin ardından Kırşehir ve Kastamonu'da hekim olarak görev yaptı.

İhtisasını 2004-2010 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda yaptı. Savran, 2010 yılında Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görevini aldı. 2012 Mayıs ayından günümüze kadar Nevşehir’de özel bir hastanede çalıştı.

Savran, aktif siyasi hayatına ise, 2018 yılında AK Parti Nevşehir İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak başladı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

Evli ve bir çocuk babası olan Op. Dr. Mehmet Savran aynı zamanda ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.