Nevşehir’de en aktif teşkilatçılığı elinde bulunduran ve toplumun çoğunluğundan büyük beğeniler toplayan Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı sosyal projeler kapsamında yoğun şekilde çalışıyor. 

Siftah parası dağıtıldı

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte il merkezinde bulunan esnafların dükkanlarının önüne hayırlı işler temennisinde bulunulan zarf ve içerisinde siftah parası bırakıldı. Bu örnek davranış Nevşehir esnafı tarafından büyük beğeni topladı. Esnaflar, Ülkücülere yerel esnafa verdiği değerden ötürü teşekkürlerini dile getirdi.

Konu hakkın açıklamada bulunan Ocak Başkanı Ali Türker, Türk esnafının dünyaya örnek olan dayanışma, yardımlaşma ve ahlak düsturunun vucut bulmuş hali ‘Ahilik’ anlayışıyla, Nevşehir İl Teşkilatı olarak hayırlara vesile olan Cuma sabahı, değerli esnaflarımızın zor günlerinde morallerinin yükselmesi amacıyla, kapılarına "siftah paralarımızı bırakıp, ‘hayırlı işler’ dileklerimizi ilettik. Ahilik haftası, yüce Allah'ın izni ile tüm esnafımıza ve müşterilerine hayırlar getirsin.” dedi.

Seminer düzenlendi

Yine gün içerisinde Türk Dil Bayramı Kutlamaları nedeniyle alanında uzman dil bilimciler konuşmacılığına seminer düzenlendi. Dilin özenli ve doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, üniversite öğretim üyelerine, öğrencilere, çarşı genelinde esnaflara ve vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Ardından, Ülkü Ocakları Nevşehir il Başkanlığı Asena birimi Mübarek Muharrem Ayı nedeniyle, üniversitede aşure ikramında bulundu.

Aşure dağıtıldı

Aşure dağıtımına iştirak eden öğretim üyeleri ve öğrencilerle, bu mübarek ayın ve bu mübarek günlerin, devletimize, milletimize ve tüm dünyada Türk-İslam ülküsüne gönül vermiş coğrafyalara ilahi bereket ve feyizle, Yüce Allah'tan rahmet dilendi.

Türkçe tabela kullanan esnafa hediye

Milli varlığın korunması için dilin duruluğunun ve öz Türkçe benliğinin zarar görmemesinin gerektiğini vurgulayan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Türker, isimlerinde ve tabelalarında yabancı kelime kullanmayan, Türkçe isim ve kelimeleri kullanan esnaflara, dilimize olan duyarlılıklarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim ederek, belgelerin yanında birer tane de Türk Bayrağı hediye etti.

İlçe teşkilatlarına ziyaret

Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker ve beraberindeki heyet yoğun tempoda geçen günün ardından akşam saatlerinde ilçe teşkilatları ziyaret etti. İlçe Ocak Başkanları ile istişarede bulunan heyet, ilçelerdeki yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“Yoğun ve bir o kadar da güzel bir gündü”

Yoğun ve bir o kadarda güzel bir günü geride bıraktıklarını ifade eden Ocak Başkanı Ali Türker, Aldıkları görevin kutsal olduğunu, faaliyetlerinin devamlı ve artarak ilerleyeceğini belirterek, "Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ifade ettiği gibi,' Alınan görevleri yapmak ve yapıldığını takip etmek lâzımdır. Millet hayatında başarı devamlılığa bağlıdır.' diyerek vatandaşlarımıza, şehrimize ve ülkemize yararlı işler yapma ilkemizden taviz vermeyeceğiz" dedi.