ABD´nin Kudüs kararına İsrail bayrağı yakarak teki gösterdi.

Nevşehir´de bir vatandaş ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak kabul etmesine tepki göstermek için İsrail ve ABD bayrağı yaktı.

Nevşehir´in Göreme beldesinde yaşayan İrfan Temur isimli vatandaş, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına tepki göstermek için peribacaları önünde İsrail ve ABD bayrağı yaktı.

İsrail bayrağını yere atan Temur, bayrağı çiğnedikten sonra üzerine benzin dökerek ateşe verdi.

Kudüs´ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu vurgulayan Temur, “İsrail diye bir devleti tanımıyoruz ki başkenti olsun” dedi.

Temur, Kudüs meselesi tüm İslam alemini ilgilendiren bir konu. Çünkü bizim ilk kıblemiz ve Filistin halkı orada yaşıyor. İsrail askerlerinin silahlarına karşı Filistin halkı sapanlarla karşılık veriyor. Onlar Filistinli kardeşlerimize eziyet ettiği sürece ben Filistinli kardeşlerimin yanındayım” dedi.

“ABD Başkanı Trump, İsrail´e arka çıkıyor. Neymiş Kudüs´ü İsrail´in başkenti yapacakmış. Bu cesareti nerden aldı?” diyen Temur, “Bu duruma bizim sessiz kalacağımızı mı zannediyorlar? Asla sessiz kalmayacağız. Savaşmaya hazırız. İsrail diye bir devlet tanımıyorum. Bugün bayrağı yakıyorum, yarın İsrail´i daha sonra da Amerika´yı yakmaya gideceğim” diye konuştu.