Başkan Parmaksız: “İyilik yapmak duygulu yüreklerin işidir. Karşılıksız ve tanımadığınız insanlara iyilik yapmaksa güzel yürekliliğin vücut bulmuş halidir. Suriye’de yıllardır yaşanan insanlık dramı gözlerimizin önüne serildi. Covid 19 ile mücadele ettiğimiz şu günlerde bile Nevşehir halkının güzel yürekliliğini bir kez daha gördük. Hayırsever üyelerimiz sayesinde, Odamızın katkı sağlamasına bile gerek kalmadan 50 tır Bims toplayabildik. Böyle bir yardım yapılacağını duyup Odamıza koşan, yardım yapmak için yürekten çaba sarf eden tüm kardeşlerime en derin saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Borsa Başkanımız ve Bims Sanayicileri Derneği Başkanımıza da bu kampanyaya verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir kampanyanın yürütülmesine önayak olmak bizlere gurur veriyor.” dedi.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde, NTSO himayesinde Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ticaret Borsası ve Bims Sanayicileri Derneği ortaklığında yürütülen bu kampanyanın önemine dikkat çeken Parmaksız: “Evini kaybetmiş mazlum kardeşlerimiz için hayati öneme sahip olan bu kampanyanın başlatılması hepimizin vicdan borcunu ödemesi için bir vesile olmuştur. Ülkemizde geçici süreyle misafir edilen mülteci kardeşlerimizin de biran önce vatanlarına kavuşmalarına, tekrar huzura ve refaha ermelerine temel oluşturacak bu kampanyanın gerçekleştirilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Vatansız kalmak kadar acı bir şey yoktur. Bu acıyla baş başa kalmayı da hiçbir millet hak etmez. Suriyeli misafirlerimiz için de zorlu geçen bu süreç başarıyla sonuca ulaştırılması gereken en önemli konulardandır.” dedi.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bir olmak, tek olmak gerektiğini vurgulayan Parmaksız: “Geçmişimizden, geleneklerimizden gelen yardımseverlik ile bir olmanın bilincinde olan her bireyimizin katkıları sayesinde kanayan yaralara ilaç olacağımızı biliyorum. Bu ruhu yaşamanın ve yaşatmanın önemini belki de en iyi bu günlerde anlayabiliyoruz. Covid 19 sebebiyle zorluklar yaşadığımız bu dönemde birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin önemi bir kez daha hatırlatıldı bizlere. Bu değerler ışığında yüreklerden koparak gelen bu yardımların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Suriye Yardım Konvoyu Kampanyasına Destek Olan Üyeler:

M.Arif Parmaksız, Seyit İnce, İbrahim Salaş, M.Ali Öbekli, M.İrfan Karaca, Adnan Doğu, Ahmet Daldiken, Ahmet Ergün, Ahmet Pasaoğlu, Ali Sait Uzer, Arıf Kılıkbiçen, Arif Selçuker, Avni Parmaksız, Aydın Mıhçı, Bahri Dölen, Cavit Dirikoç, Cavit Vergiveren, Cemil Alişan, Cengiz Uzgören, Ekrem Nurlu, Ercan Kılıç, Erol Efeoğlu, Faruk Özaltın, Fatih Dirikoç, Fehmi Soylu, Galip Tekin, Habil Uluer, Halit Güven, Hurşit Yiğit, Hüseyin İnan, İbrahim Gökçe, İlhan Kahraman, İsmail Taşçı, Kadir Pınarbaşı, Kenan Kavdır, Mehmet Demirtaş, Mehmet Dirikoç, Mehmet Yaylaklı, Miktat Şahin, Murat Bilgili, Murat Sonugelen, Musa Ertaş, Musa Harun Cingitaş, Mustafa Dirikoç, Mustafa Karaca, Ömer Güçlü, Özay Çalışır, Ragıp Özaltın, Recep Sayar, Sacit Uzer, Sedat Uçar, Seyit Mehmet Avşar, Şerafettin Acer, Talip Aldemir, Tevfik Sayar, Turgay Özaltın, Ulutaş Dirlik, Vehbi Tüfekçi, Yusuf Satılmış, Yüksel Babaoğlu, Zafer Çetinel, Nevşehir Ticaret Borsası.

Katkıda Bulunan Bims Sanayicileri Derneği Üyeleri:

Necdet Civelek, Serhat Sonugelen, Adnan Karakaya, Ahmet Ertaş, Ercan Civelek, Bayram Civelek, İrşat Terzioğlu, Erkan Korkmaz, Oğuzhan Sertkaya, Savaş Tüfekçi, Fatih Mıhçı, Alperen Acer, Halis Uluer, Rıfat Gül, Metin Tutkun, Fevzi Çevrük, Taner Çetinel, Mustafa Korkmaz, Üzeyir Renkçi, Erol Yalap, Zafer Yalap, Erdal Civelek, Alparslan Sertkaya, Tolga Özdemir.