İDMA 2019 - 8. Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı, 20-23 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da gerçekleştirildi.

Nevşehir Ticaret Borsası, İstanbul Fuar Merkezi’nde sekizinci kez kapılarını ziyaretçilerini açan Uluslararası Un, Yem, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı İDMA 2019 fuarına çıkarma yaptı.

Uluslararası Yem Endüstrisi Federasyonu’nun (IFIF) verilerine göre yıllık ticaret hacmi 400 milyar doları aşan karma yem, 155 milyar dolarlık buğday ve 5 milyar dolarlık un pazarının teknolojilerinin sergilendiği fuara 144 ülkeden 7 bini aşkın ziyaretçi kayıt yaptırdı.

Hububat ve bakliyat sektörüne yönelik teknoloji, ürün ve hizmet geliştiren firmalarının katılımcı olarak yer aldığı İDMA Fuarı’nda; un, irmik, mısır, pirinç ve yem değirmenleri ile bakliyat temizleme, ambalajlama, makarna ve bisküvi tesisleri için geliştirilen en son teknolojiler sergilendi. Aynı zamanda tahıl depolama siloları, dolum, taşıma ve tahliye sistemleri, laboratuvar cihazları, katkı maddeleri, ambalaj makineleri ve malzemeleri ile yedek parça ve yan sanayi ürünlerindeki en son yenilikler de yine İDMA’da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Özellikle Afrika, Güney Amerika ve Uzak doğu ülkelerin ’den yoğun ziyaretçi katılımının olduğu İDMA 2019’a, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nevşehir Ticaret Borsasına kayıtlı un fabrikaları işletmecileri katıldı.

İDMA 2019 Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş," Oldukça verimli ve keyifli geçen Fuarın ardından Borsa üyesi firmalarımız ikili görüşmelerle önemli bağlantılar ve dünyadaki en yeni teknolojiler hakkında bilgi edinme şansı yakaladılar" dedi.

Salaş, Borsamıza kayıtlı Nevşehirli firmaların yoğun bir şekilde fuara katılarak, fuara damga vurmalarının kendisini gururlandırdığını belirterek, “Nevşehirli müteşebbislerimiz, bir taraftan yatırımlarını geliştirirken, bir taraftan da dış ticaret güçlerini artırmaya gayret etmektedirler. Uluslararası mahiyetteki bu fuarın da firmalarımız tarafından tercih edilmesi, bu sektörün ilimizde geldiği noktayı ortaya koymaktadır. Nevşehir Ticaret Borsası olarak ihracatçılarımızın ve bütün üyelerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi.

2 yılda bir İstanbul’da düzenlenen ve düzenlendiği ilk yıldan itibaren gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayısını önemli oranda arttırmayı başaran İDMA Fuarı, günümüzde değirmen, hububat ve bakliyat işleme teknolojileri alanında dünya genelinde düzenlenen tek geniş çaplı uluslararası teknoloji fuarı olma özelliğini taşıyor.