Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ile Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Arif Sıddık Barata kursiyerlerin eğitim alacağı KOSGEB destekli girişimcilik kursu protokolü imzalandı.

NTB Başkanı İbrahim Salaş; İŞKUR İl Müdürlüğü’ne gösterdikleri işbirliğinden dolayı teşekkür ederek, Kurs ile girişimci adaylarına iş hayatında karşılaşacakları sorunları aşmak için kapsamlı bir yol haritası çizileceğini ifade etti.

Salaş; “Kursiyerlerimiz girişimcilik özelliklerinin sınanması, işletme kavramı, kuruluş şekilleri, iş modeli, iş planı gibi birçok konuda modüller halinde tecrübe edinecekler. Kursun bitiminde KOSGEB’e iş planlarını sunarak ticari faaliyetlerine başlayabilecekler. Şartları uyduğu takdirde KOSGEB’ten alacakları geri ödemesiz demirbaş, kira ve personel destekleri ile belirli bir süre ayakta kalma ve piyasaya tutunma olanaklarını elde etmiş olacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Arif Sıddık Barata da; "Yeni Açacağımız Girişimcilik Kursu Protokolu İmzaladık. Nevşehirimize Hayırlı Olsun." dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklama şu şekilde: Protokol ile istihdamın artırılması ve geliştirilmesi ile işsizliğin azaltılması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitim programlarının düzenlenmesi ve bu eğitimlerden mezun girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu doğrultu da Borsamız, Kosgeb ve İşkur işbirliği ile Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek olan Girişimcilik Eğitimi başvuruları İş-kur aracılığıyla yapılacaktır.  

Nevşehir Ticaret Borsası ve KOSGEB iş birliği kapsamında 24-27 Temmuz tarihleri arasında, Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşecek olan, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyenlerin,

19 Temmuz 2018 tarihine kadar http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste?IlID=50

adresinden e- devlet şifresi ile kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Katılımcı sayısı sınırlı olup katılmak isteyenler için son güne kalmadan kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.