Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Parmaksız, “Hiç şüphesiz TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nin Mezuniyet Töreninin, 60 yıl önce hukukun katledildiği yerde, Demokrasi ve Özgürlükler Adasında yapılması bizim için ayrı bir öneme sahip. Cumhurbaşkanımızın talimatı ve himayelerinde bugünkü görünümüne kavuşan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın yeri ve önemi tartışılmaz.  TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun olan hukukçularıma hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi. 

Mezuniyet töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, Yassıada’nın, hüznün ve aynı zamanda da şehadete giderken bile, milletin ve vatanın selametini düşünen bir metanetin simgesi olduğunu vurgulayarak, “Bu vesileyle vatana hizmet yolunda mücadele ederken, en ağır bedelleri ödemek zorunda bırakılan, 3 demokrasi şehidimizi, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle ve saygıyla yad ediyorum. Cenab-ı Hak, hepsinin mekânları cennet eylesin, ruhları şad olsun” dedi.

TOBB Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve himayelerinde, kimsenin uğramadığı, adeta kaderine terkedilmiş bu adayı, dev bir esere dönüştürdüklerini, milli iradenin ve demokrasinin simgesi haline getirdiklerini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı konuşmada sözlerine, mezuniyet sevinci yaşayan tüm öğrencileri tebrik ederek başladı.

Mezun olan öğrencilere ömür boyu başarılar dileyen Erdoğan, öğrencilerin başarılarına en büyük katkıyı sağlayan aileler ile üniversitenin akademik personeline teşekkür etti.

Üniversitenin kuruluşundan bu yana geçen 16 yıllık süre zarfında ülkenin en güzide eğitim-öğretim kurumlarından biri haline dönüştüğünü aktaran Erdoğan, bugün Türkiye'nin sınav başarısı en yüksek öğrencilerinin büyük bölümünün, bu üniversiteyi tercih ettiğini söyledi.

Demokrasi ve Özgürlükler Adasındaki program Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu ile devam etti.