Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) İhracat Destek Ofisi koordinatörlüğünde, KOBİ’lere e-ihracat eğitim seminerleri kapsamında Odamız eğitim salonunda düzenlenen eğitime, ilimizden ve çevre illerden ihracatla ilgilenen KOBİ’lerin katılımı yoğundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Arif Parmaksız: “Hızlı gelişen teknoloji sayesinde hayatımıza her gün bir yenilik giriyor. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon işletme faaliyet gösteriyor. Bunların büyük bir çoğunluğunu KOBİ’ler oluşturuyor. KOBİ’ler yolculukları sırasında dijitalleşmenin kendilerine neler katacağının bilincinde olmalı. Biz bunu çok önemsiyoruz. KOBİ'lerimize ve üyelerimize artık ticaretin kurallarının değişmekte olduğunu görmelerini, bu değerli iş birliğinden önemle faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Bu kapsamda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz.” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşegül Toker “Dijital Tüketiciyi Anlamak” konulu sunumunu yaparak, dijitalleşen çağda tüketici eğilimleri ve psikolojisini, satın alma davranışlarında etkili olan ve değişim yaratan faktörleri ülkemizden ve dünyadan istatistikler vererek anlattı. Programın ikinci yarısında ise Amazon Satış Ekibi tarafından “BiTıklaAvrupa” sistemini tanıtan ve Amazon’la Avrupa’ya nasıl ihracat yapılacağını, Türk KOBİ’lerinin yararlanabileceği ve avantajlı olduğu özellikleri anlatan sunum gerçekleştirildi. Soru – cevap bölümünde Nevşehirli KOBİ’lerin merak ettiği sorular cevaplanarak örnek vakalar üzerine değerlendirmeler yapıldı.

İhracat Destek Ofisi yetkilisi Safiye Erdem; “Çağın dijitalleşmesiyle birlikte, Nevşehirli üreticimiz ve ihracatçımız için yeni fırsatlar da ortaya çıkıyor. Değişen dünyadaki tüketici davranışlarını ve dinamikleri iyi analiz ederek bizleri öne çıkaracak adımlar atmalı, piyasalardaki yeni trendleri yakından takip etmeliyiz. Bu tarz eğitimlerin devamını getirerek ihracatçılarımıza yeni fırsatlardan haberdar olmalarına yardımcı olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.