Nevşehir Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları ve Disiplin Kurulu üyeleri, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Gümrük Müdürü Veli Murtaza Arslan, KOSGEB Müdürü Ali Usta, TSE Müdürü Erol Güneş, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol ve Kapadokya Tekno Park Proje Destek Uzmanı Merve Türk katıldı.

Meclis Başkanı Seyit İnce’nin açılış konuşmasının ardından açıklama yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’da gerçekleştirilen faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek, ekonomi, siyaset ve dış politika konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Parmaksız yaptığı açıklamalarda; Türkiye Bankalar Birliği İle TOBB Tarafından Düzenlenen ve Kayseri Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılan Reel Sektör&Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı’na meclis olarak katılım sağlandıklarını bildirdi.

İkinci olara Gıda İmalat Sanayi Ve Karma Depolama Alanı hakkında bilgi veren Parmaksız, Gıda İmalat Sanayi Ve Karma Depolama Alanı’nda 62 yatırımcının bulunduğunu,150.000 m2 alan(75.000m2 kapalı alan) alan çalışmasının ise Aralık ayı başında arsa alımlarıyla başlayacağını söyledi.

Son olarak ise mesleki yeterlilik belgesi hakkında açıklamada bulunan Parmaksız, “ikinci el motorlu kara taşıtları alım satımı yapan üyelerimiz bundan böyle Ticaret İl Müdürlüklerinin vereceği yetki belgesi ile faaliyet gösterebileceklerdir.  Yetki belgesi alabilmenin şartlarından biri de mesleki yeterlilik belgesi. Bu kapsamda odamız ile TOBB’nin kuruluşu olan Meybem ile işbirliği içerisinde 210 kişilik gruba belgelendirme yapıldı.” Dedi.

Daha sonra toplantıya misafir konuşmacı olarak katılan KOSGEB, TSE, TKDK, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Tekno Park müdürleri ve temsilcileri kurumlarının yapısı, destekleri ve faaliyetleri hakkında bir takım bilgilendirmelerde bulundular ve üyelerin sorularını cevaplandırdılar.

Kasım ayı içerisinde gerçekleşen gelir ve gider kalemlerinin ayrıntılı olarak okunmasının ve Oda Yönetim Kurulu harcamalarının ibrasının ardından toplantıya son verildi.