NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ve Meclis Başkanı Seyit İnce ‘nin yanı sıra birçok meclis üyesinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Seyit İnce; “Malumunuz olduğu üzere son 2 aydır Covid-19 Pandemisine karşı mücadele veriyoruz.  Bu salgınının etkilerinin azaltılması amacıyla alınan tedbirler kapsamında, biz de bu ayki olağan meclis toplantımızı, video konferans yöntemiyle dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın 94 yıllık tarihinde ilk kez bir meclis toplantısı bu yöntemle yapılıyor. İnşallah bu zor süreci el birliğiyle en kısa sürede atlatıp yeniden hizmet binamızdaki meclis salonumuzda sizlerle bir araya geleceğiz. Tedbirlere uyarak, özveri göstererek, birlik ve beraberlik duygularımızla hareket ederek bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum.

Koronavirüs salgınının en kısa zamanda sona ermesini temenni ediyor, Kadir Gecenizi kutluyorum. Ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı da kutluyorum. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız video konferans sistemi ile de olsa meclis üyeleri ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek gerçekleştirilen çalışmalar ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Parmaksız açıklamasında öncelikli olarak Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Tedbirlerin kapsamının üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda her gün genişletildiğini ifade etti.

Parmaksız açıklamasında; “Bilindiği üzere Kısa Çalışma Ödeneğinde değişikliğe gidilmiş olup, yeni tip koronavirüs (COVID-19) isimli bulaşıcı hastalık, kısa çalışma yapılmasını gerektiren bir “zorlayıcı sebep” olarak kabul edilmiş ve kısa çalışma ödeneğine hak kazanma koşulları yeniden düzenlenerek kolaylaştırılmıştır.

İlimizde yaklaşık 2100 firma Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmuştur ve 9000 civarı çalışan bu ödenekten faydalanmıştır. Bu dönem içinde ihtiyaç duyan bütün üyelerimizi Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmaya davet ediyorum.

İçinde bulunulan süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisinin de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, 2017 ve 2018 yıllarında toplamda üç kez gerçekleştirilen “TOBB Nefes Kredisi"nin bu dönem “2020 Nefes Kredisi” adıyla tekrarlanmasına karar verilmiştir. Tüm üyelerimize bu destekten faydalanmalarını tavsiye ediyorum.

Geleneksel Ramazan Yardımı faaliyetimizi bu yıl Covid-19 pandemisi sebebiyle erkene aldık ve yardımda bulunduğumuz aile sayısını mümkün olduğunca artırdık. 280.000 TL değerindeki yardımı 2800 aileye Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi aracılığıyla ulaştırdık.

Pandemi sürecinin biran önce sona ermesini diliyor, Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Meclis toplantısı soru-cevap, dilek ve temenniler ile sona erdi.