Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları ve Disiplin Kurulu üyeleri, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, KOSGEB İl Müdürü Ali Usta, SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk ve İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık Barata katıldı.

NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce açılış konuşmasında YÖREX fuarını örnek göstererek, Nevşehir’in önemli ürün ve değerlere sahip olduğunu ifade ederek; “Çok köklü bir tarihe ve dünyada eşi benzere bulunmayan bir coğrafyaya sahip nadide bir bölgede yaşıyoruz. Artık tüm dünyada bilinen bir marka olan bölgemizin, daha çok gelişmesi, en ileriye gitmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğimize inanıyorum.” dedi.

İnce daha sonra sözü Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’a bıraktı.

Başkan Parmaksız; “Hem ülke hem de bölge ekonomimizin gelişmesi için daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak ve daha çok vergi vermeliyiz, üretim ve ticaret işlemlerimizdeki sıkıntılı noktaları hep birlikte ortadan kaldırarak geleceğe hazırlanmalıyız. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak yarının dünyasını şimdiden iyi analiz ederek, toplumumuzun sorunlarını çözen, gençlerimizi kucaklayıcı ve üreticimizi, tacirimizi destekleyici adımlar atmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda üyelerimize teknik destek verebilmek ve projelerinde yardımcı olabilmek için bir endüstri ve bir makine mühendisini, şu an ülke geneli KOBİ’lerin önemli bir sorunu olan finansal danışmanlık problemini çözmek için finans uzmanı olarak görev yapacak bir iktisatçıyı oda bünyemize kattık. Genç ve dinamik ekipler oluşturmak için çalışmalarımız devam edecek. Yine üyelerimizin desteklenmesi gereken en önemli alanlardan biri olan dış ticaret konusunda da oda bünyemizde İhracat Destek Ofisi kurarak bu alanda yenilikçi bir dış ticaret destek hizmeti sunmaya başlıyoruz. Bölgemizin sorunlarını çözmek için istişare toplantılarına, tanıtımlarına katkı sağlamak amacıyla da fuar organizasyonlarına katılmaya, bünyemizde yabancı alım heyetleri ağırlamaya devam ediyoruz.” dedi.

Başkan Parmaksız, üyelerin talepleri doğrultusunda alternatif çalışmalar da geliştirilebileceğini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız konuşmasını tamamladıktan sonra KOSGEB Müdürü Ali Usta ve TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk faaliyetlerini ve üyelerin yararlanabileceği hizmetlerini anlatan sunumlarını yaptılar. İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık Barata ve SGK İl Müdürü Abdullah Mersin de kurum faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundular.