Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ve Meclis Başkanı Seyit İnce’nin yanı sıra birçok meclis üyesinin katıldığı toplantının açılış konuşmasında Meclis Başkanı Seyit İnce, “Covid-19 pandemisi süresince meclis toplantılarımızı video konferans yöntemiyle dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu zorlu süreç sona erdiğinde toplantı salonumuzda sizlerle yeniden bir araya gelmeye başlayacağız. Mübarek Kurban Bayramınızı şimdiden kutlar, hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, internet üzerinden olsa da meclis üyeleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parmaksız konuşmasında; “Geçtiğimiz günlerde açıklanan İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına göre 448. sırada yer alan NEVSAC Metal Sanayi İnşaat Nakliye ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak beraber görev yaptığım M. Ali Öbekli’nin ilimiz ve ülkemiz için yaptığı özverili çalışmalarının neticesini almış olduğunu görmekten mutluluk duyuyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Covid-19 Pandemisinin ardından ekonomide yavaş yavaş düzelmeler gördüğümüz bu günlerde sanayi ve ticaret alanlarında faaliyetlerimizin arttırılması için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Romanya Büyükelçisi, Bükreş Büyükelçimiz, Kayseri-Nevşehir Fahri Konsolosu ve Romanyalı iş adamlarının da katıldığı bir toplantıyla iki ülke arasında yapılacak ortak yatırımları değerlendirdik.

Odamız, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen ve TSE COVID – 19 Güvenli Hizmet denetiminden başarı ile geçti. Odamız hem çalışan personellerini hem de üye ve ziyaretçilerini korumak için genel halk sağlığına hassasiyet göstererek, güvenli hizmet standartlarını sağlayan öncü odalardan biri olmuştur.” dedi.

Başkan Parmaksız sözlerine son vermeden önce geçtiğimiz günlerde açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı göstererek dereceye giren Nevşehirli gençlerin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde olan TOBB ETÜ’ye yönlendirilmesinde de Meclis Üyelerinin desteklerini beklediğini belirtti.

Parmaksız, yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutlayarak ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Meclis toplantısı üyelerin soru cevapları ile sona erdi.