Toplantı öncesi verilen iftar yemeğine Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, NTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülper Gündüz Yassı, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Vergiveren, Kurum Müdürleri, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Odaların ve Borsaların Meslek Komitesi Üyeleri katıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız yaptığı konuşmada;

“TOBB 75. Genel Kurul Toplantısı Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 75. Genel Kurul Toplantısı’na katılım sağladık. Sorunlarımızın Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız’a iletilmesini sağladık. “Odalar- Borsalar Arası Proje Yarışması” girişimcilik kategorisinde ilk 5’e girerek ödül almaya hak kazanan AB projemiz Sequel de bizi gururlandırdı. Proje bazlı çalışarak yenilikler üretmeye devam edeceğimizi bilmenizi isterim.

Aynı dönem içinde gerçekleştirdiğimiz Gti. Aş. Genel Kurulu’nda şirketin 2018 yılı çalışmaları ve gelecek hedefleri hakkında bilgiler verdik. Modernize ettiğimiz Sarp Sınır Kapısı’nın açılışını da gerçekleştirerek bekleme sürelerini azaltıp, geçiş hacmini de artıracak yeni yüzüyle hizmete sunduk. Gümrük kapıları ile dünyaya örnek olmaya devam ediyoruz.

TOBB Akreditasyon Sistemi Belge Yenileme

Yıl içerisinde yapılan belge yenileme incelemeleri neticesinde Odamız 115 oda-borsa arasında ilk 25’e girerek belge yenilemesini başarı ile gerçekleştirmiştir. Sizlere verdiğimiz hizmetin kalitesini artırma yolunda bir adım daha kat etmiş olduğumuzu bilmenizi isterim. TOBB bünyesinde ilk akredite olan odalar arasında yer almayı başarmış ve bu tecrübesi ile her incelemede kendini geliştiren odamız a sınıf oda olma yönünde çalışmalarını devam ettirecektir.

Bakanlarla Yaptığımız Toplantılar

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile gerçekleştirdiğimiz Esnaf Buluşması, Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’la düzenlediğimiz Sektörel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’la yaptığımız toplantı gibi kamu – iş dünyası faaliyetleri ile siz değerli üyelerimizin sorunlarını ilgili bakanlıklara ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.

TOBB İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimleri

27 Şubat 2019 tarihinde Odamız koordinatörlüğünde gerçekleştirilen İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimler sonucunda kurullarımız aktif olarak çalışmaya başladılar. Girişimciliğin yaygınlaştırılması, projeler üreterek istihdama ve Nevşehir’in kalkınmasına destek olacaklarına inancımız tamdır. Bu vesile ile Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı seçilen Gülper Gündüz Yassı ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı seçilen Osman Vergiveren’e görevlerinde başarılar diliyorum. İlimizde kadın ve genç girişimciliğin yaygınlaştırılması hususunda çalışmalar yaparak girişimci adaylarına kolaylıklar sağlayacaklarına inanıyorum.

Oda Hizmet Binası Yanındaki Dükkan İnşaatı

Saygıdeğer üyelerimiz; Odamız hizmet binası yanında yer alan taşınmazımızda toplam 4800 m2 alana sahip 6 adet işyerinin inşasına özvarlıklarımız ile başlamış bulunmaktayız. Amacımız şehir merkezinde yaşanan sıkışıklığın önüne geçilmesini ve şehir merkezinin farklı alanlara doğru ilerletilmesini sağlamaktır.  Modern, alt yapısı güçlü iş yerleri oluşturarak Nevşehir ekonomisine katkı sağlayarak hizmet binamızın bulunduğu bu bölgenin canlandırılmasını hedefliyoruz.

Karma Depolama Alanı

Başlatmış olduğumuz karma depolama alanı projemize 52 yatırımcı ve 200.000 m2 alanla yatırıma devam etmekteyiz. Taslak alanlarda yer alan TOKİ’ye ait taşınmazların Odamıza devrinin olurunu aldık. Bayram öncesi arsa alımlarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü

26 Şubat 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla “ Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalanmış olup protokol yürütme kurulu oluşturulmuştur. Mesleki eğitim iş birliği protokolü kapsamında bakanlığın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu kapsamına alınmıştır. Nitelikli iş gücünün iş dünyasından alınan taleplerin analizi doğrultusunda belirleneceği bu sistem odamız öncülüğünde yürütülecektir. Protokol yürütme kurulu oluşturulmuş olup çalışmalara başlanmıştır. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi

Ayrıca Parmaksız, Ramazan’ın tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de huzur ve barış içerisinde geçmesini temenni ederek, tüm Nevşehir İş Dünyası ve Nevşehir Halkının yaklaşan Ramazan Bayramını da tebrik etti.