Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahriman, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllü ülke temsilcileri Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş´ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Ziyarete Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Faruk Kahriman, yönetim kurulu üyesi Halil Demirkol, Türkmenistan, Kazakistan ve Afganistanlı ülke temsilcilerinden oluşan heyet katıldı.

Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahriman, ziyaretlerinde Borsa Başkanı Salaş ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini iletti. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette NUDER Başkanı Kahriman, uluslararası öğrenci çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Başkan Kahriman daha sonra günün anısına Borsa Başkanı Salaş´a Kırgızistan kalpağı hediye ederek şu bilgileri verdi; "Kırgız atalarından bu yana varlığını ve canlılığını koruyan kalpağın kutsal değer taşıdığını ifade ederek, kalpağın Kırgız erkeklerin baş giyimi olduğunu söyledi. Kahriman , “Kırgız kalpağı dışarıda bırakılmaz. Evde ve üstte tutulur. Saygıyla takılır. Hediye olarak da önemli ve saygın kişilere verilir.” dedi.  Tanrı Dağı´nın karlı zirvesini simgeleyen kalpakların tümünün beyaz olduğun anlatan Kahriman, keçeden yapılan kalpağın sağlığa zararlı olmadığını kaydetti.

Kırgız geleneğinin önemli sembollerinden biri olan ve beyaz keçeden yapılan Kırgız kalpağının, yöre halkının hayatında önemli bir yeri bulunuyor. Kutsal bir önem atfettikleri kalpaklarını doğum, düğün, cenaze gibi özel ve önemli anlarda takan Kırgızların yaşı ve sosyal statüsü, taktıkları ak kalpakların türünden anlaşılabiliyor.

Salaş, konuklarını kırmadı, kalpak giydi

Daha sonra konukları tarafından Başkan Salaş´a Kırgız milli giysilerinden kalpak giydirildi. Borsa Başkanı Salaş, NUDER´in hediye ettiği Kırgız kalpağını, “Atalarımızın kalpağı bana da yakışır” diyerek giydi.

Başkan Salaş; Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanına ve yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek desteklerini dile getirdi.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.