Yeni Başkan Ali Türker önderliğinde ülkücüler, velisini ocağa getiren gence kitap, çocuklarını ocağa getiren anne babalara ise kalem hediye edecek.

Bu kampanya ile Nevşehir´in gözde teşkilatı Ülkü Ocakları, gücüne güç katarak İl genelindeki faaliyetlerini artırmayı hedefliyor.

Ülkü ocakları bu ülkenin teminatı olduğunun ifade eden Başkan Ali Türker, Ocağa giden genç büyüklerine saygılı olur, küçüklerini sever, eli kalem tutar. Vatan sıkışırsa en iyi silahşor de o olur. Yaptığı işin en iyisini yapar. Irkçı değildir, kültür milliyetçisidir. İdealisttir, hedef sahibidir. Ve bu hedef uğruna canından bile vazgeçebilir. Vatan için ölmekten çekinmez, ama vatan için yaşamanın daha önemli olduğunun farkındadır. Daima ileri odaklıdır. Bilim peşindedir. Teşkilatçıdır, birleştiricidir. Daima haklının yanındadır, adaletin olmadığı yerde adaleti sağlamaktan çekinmez. Delikanlıdır, Kaçmaz, Allah´tan başka kimseden korkmaz. Bir ölür bin dirilir. Geleneğine, dinine, kültürüne, vatanına, milletine sahip çıkar. Şekilci yada primci değildir. Oturmasını kalmasını bilir. Düzen karşıtıdır, devlet karşıtı değildir. Kurallara uyar, kuralcıdır. İstediği ortama uyum sağlayabilir, nerede nasıl davranması gerektiğini iyi bilir.  içki içmez, madde bağımlısı olmaz. Olsa olsa çay ve sigaraya müptela olur. Disiplinli bir şekilde, azimle çalışır. Türklük gurur ve şuurunu, islam ahlak ve faziletini doruk noktasında yaşar. Kapitalizme, faşizme, siyonizme, kominizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadele edeceğine dair yemin etmiştir. Hırsız olmaz, arsız olmaz. Alparslan olur, Fatih olur, Atatürk olur, Türkeş olur. Bu yüzdendir ki her genci ocağımıza bekliyor. Ailelerinden de bu konuda çocuklarını emin ellere gönül rahatlığı ile göndermeleri için rica ediyoruz. kampanyadan da anlaşıldığı üzere velisini Ocağa getiren gence Kitap, Çocuklarını ocağa getiren anne babalara ise kalem hediye edecektir.” ifadelerini kullandı.