Yemen’i Düşündüler ve Ceplerindeki Harçlıklarını Oraya Yolladılar

Nevşehir Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan ve Şehit Semih Turgut Ortaokulu ile Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Semih Kırım, Yemen’deki Müslümanların içinde bulundukları üzücü ve acı duruma duyarsız kalmadılar.

Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan Cuma Hutbesinde; Yemen’deki Müslümanların içinde bulundukları savaştan dolayı düştükleri yokluk, açlık ve sefil durumu anlatınca bundan etkilenen, Şehit Semih Turgut Ortaokulu ile Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Semih Kırım ve Öğrencileri, okulda Yemendeki Müslümanlar için bir yardım kampanyası başlattılar. Yemenli Müslümanlar açlıktan ölüyor, bu insanlık dramına kayıtsız kalmayalım ve elimizden ne gelirse onu yapalım, yardım edelim diyerek hem Camii Cemaatini hem de okuldaki öğrencileri Yemen’e yardıma davet ettiler.

Okul Müdürü ve Cami İmamının yaptıkları yardım kampanyasına mahalleli ve öğrenciler de duyarsız kalmayarak kendi aralarında yardım topladılar. Yemen'deki Müslüman kardeşlerine topladıkları paraları, harçlıklarını Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk'e ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi yetkilisine teslim ettiler.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, bu kampanyayı yapan Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan’a ve Şehit Semih Turgut Ortaokulu ile Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Semih Kırım'a duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.