Nevşehir Merkez Hacı Asım ve Nimet Dirikoç Kur´an kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Yakup Öztürk, Yaz Kur´an kurslarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Okulların kapanması ile birlikte, 20 Haziran ve 26 Ağustos 2016 tarihleri arasında uygulanan Yaz Kur´an Kursu, Merkez, Kasaba ve köylerde bulunan bütün cami ve Kur´an kurslarımızda devam ediyor.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda eğitimler, haftada beş gün ve üç saat olarak veriliyor.

Ziyarette konuşan İl Müftüsü Öztürk öğrencilere; “Sizleri tebrik ediyorum. Yaz tatilinizi en güzel şekilde değerlendiriyor, Yüce Kitabımız Kur´an-ı Kerim´i okumayı öğreniyorsunuz.  Bu arada her Müslüman´ın bilmesi gereken namaz, abdest, gusül, teyemmüm gibi ibadet, Allah´a Meleklerine, Peygamberlerine, Kitaplarına, Kadere ve Ahiret Gününe iman gibi itikat bilgilerinizi de öğreniyorsunuz. Allah´ın evi olarak tabir edilen camide Allah´ın misafiri oluyor, edep ve terbiye kurallarını da öğreniyorsunuz. Sizi bu kurslara gönderen anne-babanıza, emek veren hocalarınıza teşekkür ediyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirmenizi ve öğrendiklerinizi uygulamanızı istiyorum. Yani ahlaken olgunlaşmanızı istiyorum” diye konuştu.