5 üniversite öğrencisinin trafik kazasında ölmesiyle gündeme gelen Uçhisar kavşağında, kavşak düzenlemesinin ardından artan kazaların önüne geçmek için inceleme yapıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Atilla Seçen, Karayolları 6. Bölge Müdürü İbrahim Yaşar, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve diğer ilgililer kavşakta inceleme yaptı.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Aktaş, ölüm kavşağı olarak adlandırılmasının doğru olmadığını ifade ederek, bazen karayollarında kara noktaların oluşabildiğini söyledi.

Vali Aktaş, “önemli olan buralarda tedbiri alıp çözüm odaklı bir sonuç elde etmek. Biz de burada ilgililer ve uzmanlarla bir araya gelerek kazaların önüne geçmek için nasıl tedbirler alacağımızı görüştük. Arkadaşlarımız kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek çalışmaları değerlendirip rapor haline getirecek. Hızlı bir şekilde uygulamaya geçeceğiz.” dedi.

Vali Aktaş, kısa vadede sinyalizasyonların ve kontrol noktalarının artırılması, uzun vadede ise alt geçit yapılmasının düşünüldüğünü aktardı.