Ortahisar kasabasında Cuma namazı sonrası Nevşehir Semerkand Buhara Derneği'nin Ortahisar Şubesi olan İlim ve Kültür Derneği binasının temel atma merasimi yapıldı.

Temel atma törenine, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Ürgüp İlçe Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, Ortahisar AK Parti Belde Başkanı Ahmet Şişman, Ortahisar İmam Hatipi Mustafa Aktan, Nevşehir Semerkand Buhara Derneği Başkanı Ahmet Feralan ve yönetimi, Bölge Semerkand Buhara Derneği ilçe, kasaba, köy Şube başkanları ile Ortahisarlı vatandaşlar katıldı.

Duaların ardından açılış konuşmasını yapan Ortahisar İlim ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Arıkan; “Allah'ın dinine, topluma ve kamu yararına hizmet edecek bu derneğimize bu aşamaya gelene kadar katkıda bulunan ve devamında katkıda bulunacak olan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Arıkan; Nevşehir protokolüne, temel atma merasimine katılanlara, telgraf ve çiçek gönderenlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ve Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş de tesisin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundular.