Kamuoyunda kendisinin aday olacağı ya da aday çıkaracağı gibi iddiaların dolaştığını belirten Irmak, aday olmayacağını, kimsenin de kendisinin adayı olmadığını söyledi.

Irmak, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“1986 yılında tanıştığım muhasebe camiasına bugüne kadar personel olarak, meslek mensubu olarak, Yönetim Kurulu Başkanı olarak uzun yıllar hizmet etmeye çalıştım.

2008 yılında üzerimize tevdi edilen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 8 yıl boyunca yasal ilkelere bağlı kalarak bütün üyelerimize eşit mesafede kurul arkadaşlarımla ve meslektaşlarımdan aldığım güçle mesleğimizi ve Nevşehir’imizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inancım tamdır. Üstlendiğimiz misyon ve vizyonu eksiksiz tamamlayarak görevimizi aday olmadığım Mayıs 2016 tarihinde yapılan seçimlerle yeni seçilen kurul üyelerine teslim ettik.

Hayatım boyunca kimsenin adamı olmadım. Ne düşünüyorsam onu söyledim. Ne yaptıysam arkasında durdum. Çıkar peşinde koşmadım. 32 yıllık meslek hayatımda mesleğim ve meslektaşımın menfaatlerini her türlü kişisel çıkarlarımın üzerinde tuttum, önce mesleğim ve meslektaşım için çalıştım.

Son günlerde şahsımla ilgili yapılan yorumlar konusunda görüşümü paylaşmak istiyorum. Seçimler demokrasinin gereği, adayların çokluğu ise demokrasinin güzelliğidir. İnandığın değerlere sahip çıkma ve meslek örgütümüzün kalitesidir.

Mayıs 2019’da odamız yeni bir seçim dönemine girecektir. Meslek yasamızda yapılan 5786 sayılı kanun değişikliği ile bu seçim döneminde aday olmam mümkün değildir. Nasıl ki bugüne kadar ben hiç kimsenin adamı olmamışsam benden önceki ve benden sonraki temsilcilerimiz de kimsenin adamı olmamış ve olmayacaktır.

Nevşehir’de bulunan en büyük akademik oda olan Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının kurul seçimlerde odamızı yönetmeye talip olan bütün meslektaşlarımın yeterli kalite ve kabiliyete sahip olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu nedenledir ki oda seçimlerinde hiçbir listede ve hiçbir kurulda aday olmadığım gibi hiç kimsenin de benim adayım olmaya ihtiyacı yoktur. Bu tür söylemler şahsımı ve mevcut adayları yıpratarak meslek örgütümüze zarar verecek davranışlardır.

Bu hassasiyetin göz önünde bulundurularak seçimlerimizin barış ve huzur içerisinde geçmesini temenni eder meslektaşlarıma ve kamuoyuna saygılar sunarım.”