Roza yayınlarından çıkan kitap Kapadokya’da bulunan, Derinkuyu’da bulunan Yeraltı Şehirlerini hikâye ediyor.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi olan yazar Osman Aytekin yaptığı açıklamada, “Çocuklar Yeraltı Şehirlerinin yapılış hikâyesini, bu gizemli mekânlarda insanların nasıl yaşadıklarını bilsinler istedim. Kapadokya bölgesinde bulunan Yeraltı Şehirlerinin biraz esrarlı olmakla birlikte bu yerlerin pek çok özelliklerini okuyacaklardır. Güzel Atlar Ülkesinin gizemleri bitmez. Arapların deyişiyle Yeraltı Şehirleri Ülkesine öğrencileri heyecanlı bir yolculuğa çıkarmak istedik.” Dedi.

Kitap tanıtımından:

“Her şehrin bir gizemi var. Peşine düşülmezse asla ulaşamayız onlara. Elif yaşadığı şehri tanımak istediğinde birçok sürprizle karşılaştı. Ne çok sırlar saklıymış meğer etrafında... Akıllı ve araştırmayı seven bir çocuğun rehberliğinde bir yeraltı şehrini öğrenmeye ne dersiniz! Babası, öğretmeni, babasının arkadaşları, tanıdığı birçok kimse de yardımcı olacaklar; ona ve elbette kitabın okurlarına.

Binlerce yıl ötesinden gelen Yeraltında Bir Şehir... Kimlerindi bu şehir? Kimler ve neden yerin altına gizlenmişlerdi? Tarih bazen tatlı, bazen heyecan verici sesiyle konuşur, bir şeyler anlatır bize. Atalarımızın unutulmuş serüvenlerini gün ışığına çıkarır tarihin sesine kulak vermek.”

Yazar Osman Aytekin’in, “Yeraltında Bir Şehir” hikaye kitabıyla birlikte yayınlanmış 15 kitabı bulunuyor.